Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderunlu Profesöre Almanya'da Liyakat Nişanı Verildi

Coronavirüs salgınında geliştirdikleri aşıyla bütün dünyaya umut veren BioNTech kurucu ortağı ve CEO'su İskenderun doğumlu Prof. Dr. Uğur Şahin ile..

İskenderunlu Profesöre Almanya'da Liyakat Nişanı Verildi

Sağlık   A+a-

 Coronavirüs salgınında geliştirdikleri aşıyla bütün dünyaya umut veren BioNTech kurucu ortağı ve CEO'su İskenderun doğumlu Prof. Dr. Uğur Şahin ile eşi Dr. Özlem Türeci'ye Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı verildi.
Bellevue Sarayı’nda düzenlenen törende Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in katılımıyla Şahin ile Türeci’ye liyakat nişanı takdim edildi.
Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, geliştirdikleri aşı insanlığa bir hizmet olduğunu, şu anda bu yüzden burada bulunduklarını ifade ederek “Bu aşı sadece hayat kurtarmıyor, aynı zamanda insanlığın sosyal yaşantısının devamını da kurtarıyor. Sizlerin hikayesi insanlık için en iyi ilham kaynağıdır” dedi.
Liyakat nişanının takdiminin ardından Dr. Özlem Türeci de, “Bu nişanın verilmesinden dolayı eşim Uğur Şahin ile büyük onur duyduk ve bu nişan bizler için büyük değer taşımaktadır. Covid-19’a karşı aşının geliştirmesine katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Dünya ile virüs arasındaki yarışta bizim nihai hedefimiz etkili ve uyumlu bir aşı geliştirmekti" diye konuştu.
İskenderun’dan çocuk yaşta ailesiyle Almanya’ya yerleşen ve dünyaca ünlü bilim insanı olan Prof. Dr. Uğur Şahin de liyakat nişanını, geçen yılın başarılarının toplu bir takdiri ve onuru olarak gördüğünü belirterek, ekibine ve uluslararası ortaklarına teşekkür etti.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar