Skip Navigation Links

400 TL'lik Yardım Yalanı, Ziraat Bankası Yetkililerini Sıkıntıya Soktu!

Yaklaşan Anneler Günü dolayısıyla T.C kimlik numarasının son rakamı 4 ile biten annelere, devletin Ziraat Bankası aracılığı ile 400 TL para dağıttığı

Teknoloji   A+a-

Yaklaşan Anneler Günü dolayısıyla T.C kimlik numarasının son rakamı 4 ile biten annelere, devletin Ziraat Bankası aracılığı ile 400 TL para dağıttığı söylentisi Türkiye’nin birçok ilini karıştırdı.
Konuyla ilgili görüştüğümüz Ziraat Bankası İskenderun Şubesi Yetkilileri, bunun doğru olmadığını söylediler.
Hatay başta olmak üzere Şanlıurfa, Iğdır, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır gibi daha birçok ilde anneler gününe özel 400 TL yardım dedikodusu Ziraat Bankaları’nın şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.
Haberi alan yüzlerce anne, Ziraat Bankası şubelerine akın etti. Banka yetkililerinin bunun bir dedikodu olduğunu söylemesine rağmen, ikna olmayan annelerin bekleyişi saatlerce sürdü.
Bankanın güvenlik görevlileri kadınları ikna etmek için saatlerce dil döktü. Bu da yetmedi bankanın çeşitli yerlerine “Anneler Günü dolayısıyla her hangi bir ödeme yapılmamaktadır” yazıları asıldı.
Annelere 400 TL yardım yapılacağı haberlerinin yalan olduğunu belirten ve bu konuda görüşlerini aldığımız banka yetkilileri, işlerinin zaten çok yoğun olduğunu bu nedenle de bu konuda daha fazla başvuru olmaması isteğinde bulundu.
Ziraat Bankası Genel Merkezinin de bu konu ile ilgili olarak bir bildiri yayınladığına dikkat çeken yetkililer, bildirinin tüm şubelere gönderilerek vatandaşların uyarılmasının istediğini de kaydettiler. Ziraat Bankası Genel Merkezinin bildirisinde şu ifadelere yer verildi;
“Şubelerimize bazı vatandaşlar müracaat ederek anneler gününde, anneler gününe özgü olarak hiçbir geliri olmayan ve T.C kimlik numarası veya doğum yılı 4’le biten annelere 400 TL devlet yardımı ödeneceği yönünde duyumlara istinaden Bankamız Şubelerine müracaat ettikleri istihbar edilmektedir. Şubelerimize müracaat eden vatandaşlarımıza böyle bir ödemenin söz konusu olmadığı, kötü niyetli olarak çıkarılan bu söylentiye itibar etmemeleri hususunda uyarılmaları uygun olacaktır.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet