Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dörtyol'un Yıldızları'na Muhteşem Uğurlama..

Atatürk İlkelerine bağlı, Cumhuriyet'in temel değerlerini özümsemiş parlayan Genç Yıldızlar Koleji Yıldızları'na düzenlenen balo muhteşemdi.

Magazin   A+a-

Pırıl pırıl parlayan gözler, aydınlık gelecek için çarpan yürekler, yıllardır iyi ve kötü günde kadir birliği yapılan öğretmen ve arkadaşlardan ayrılmanın burukluğu ve Atatürk İlkelerine bağlı, Cumhuriyet’in temel değerlerini özümsemiş parlayan Genç Yıldızlar Koleji Yıldızları’na düzenlenen balo muhteşemdi.


Dörtyol’un Yıldızları’na Muhteşem Uğurlama..
Dörtyol Genç Yıldızlar Koleji, mezunları için düzenlediği baloda gurur ve hüznü bir arada yaşadı. Muhteşem geçen baloda göğüsleri kabartan tabloya bir de muhteşem organizasyon eklenince, balo uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir nitelik kazandı.
Saygı duruşu ve coşkuyla okunan İstiklal Marşımız’ın ardından balo tüm görkemiyle başlamış oldu. Baloya, Kaymakam Hayri Sandıkçı’nın konuşmasının yanı sıra, mezunların oynadığı kol bastı oyunu damgasını vurdu.
Dörtyol Karahasan Paşa Kışlası Tesisleri’nde düzenlenen baloya; Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Garnizon Komutanı Yarbay Mehmet Ekici, Jandarma Tabur Komutanı Binbaşı Mustafa Çekiç, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yavuz Yolcu, ilçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve mezunların velileri katıldı.
Heyecan dolu seramonilerle protokol üyeleri ve velilerinin karşısına tek tek anons edilerek çıkan mezunların mutluluğu ve heyecanı görülmeğe değerdi.
Her biri ayrı bir yıldız, her biri Dörtyol yıldızlar Koleji’nde öğrenimlerini tamamlayarak mezun olmanın gururu ve mutluluğunu yaşayan pırıl pırıl gençlerden oluşan mezunlar, sahneye ellerinde aydınlık geleceği simgeleyen mumlarla geldikten sonra, mumlarını velilerinin masasına bırakarak kucaklaştılar.
2006 yılında kurulan ve 2008-2009 öğretim yılı sonunda 33 mezun veren Dörtyol Özel Genç Yıldızlar Koleji, Atatürk ilkelerine bağlı, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin pırıl pırıl parlayan genç yıldızları olarak üniversite yaşamlarına doğru ilk adımlarını atmak üzere mezuniyet belgelerini aldılar.
2008 yılında üniversite sınavında yüzde 51 başarı oranıyla tüm dikkatleri üzerine çeken Özel Genç Yıldızlar Koleji, 2009 üniversite sınavında yüzde 70 başarı hedefliyor.
Oldukça dikkat çekici bir konuşma yapan Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, verdiği mesajla da hafızalara nakşedilmesi gerekli sözleriyle de geceye damgasını vurdu.
Yaptığı konuşmada Atatürk İlkelerine bağlı, laik Cumhuriyete vurgu yapan Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, Türkiye’nin çok zorlu bir dönemden geçtiğini hatırlatarak şöyle konuştu: “Anadolu ve Türkiye’de yaşamayı hak etmek için çok çalışmak lazım. Hak etmezsen bir sürü taliplisi var. Bunun için Atatürk’ün emaneti Cumhuriyete ve O’nun değerlerine sahip çıkmak zorundayız. Bunun içindir ki, başarıl devlet büyüklerini takip edeceğiz ve bol bol okuyacağız. Okuma özürlüyüz ve bu özrümüzü yenmek zorundayız. Türkiye’nin geleceğinin aydınlanması çok okumakla mümkün olacaktır.”
Dörtyol Özel Genç Yıldızlar Koleji Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Osman Tufan, Ülkenin kalkınması ve aydınlık bir gelecek için eğitimin önemine vurgu yaparak, Özel Genç yıldızlar Koleji’nden mezun olan tüm öğrencileri kutladı.

Unutmayacağız ve yaşadıkça da hatırlayacağız.
Dörtyol Genç Yıldızlar Koleji Mezunları adına duygulu bir konuşma yapan 12 TM’den Gizem Selin Aslanbaş, Bu gece; hepinizin gözlerinin içine bakarak bir şeyler söylemek o kadar zor ve heyecan verici ki… Bazen sözcüklerin sınırlandığı anlar olur insan yaşamında… İşte bunlardan birisi bu yaşadığım.
Biz asla unutmayacağız koridorlarında koştuğumuz sarı duvarları. Dünyanın en güzel şeyi emeği bize öğreten, yeri geldiğinde anne gibi bizlere kucak açan, kardeş olan öğretmenlerimizi unutmayacağız. Unutmayacağız ve yaşadıkça da hatırlayacağız.
Biz okulumuzda sevmeyi öğrendik, paylaştıkça çoğalan. Omuz olmayı öğrendik ağlayan kalplere. Ellerimizi uzattık birbirimize dizlerimiz her kanadığında.
Yalnızca dünyanın şeklinden, savaşlardan, formüllerden söz etmediler bize. Sorumluluğu öğrendik. Kendimiz olmayı ve öyle kalmayı… Dostluğu öğrendik, kötülüklere karışmadan.
Son zamanlarda en zor günlerimizi yaşadık, satırlar arasında… Ama meydan okumayı öğrendik zorluklara. Kuşkusuz hepimizin ortak isteğiydi dört yanlışın bir doğruyu götürmediği bir hayat. Ama engeller karşısında olgunlaşmayı öğrendik. Yanlışlarımızı tecrübe ağaçları olarak adadık yaşam bahçemize. Armağan ettik geride kalanlara. Bu gece kimse ağlamasın. Ağlamasın çünkü aydınlık meşalelerini yakmak için çıkacağız bu kapıdan. Ulu Önder’in –Ata’mızın- izinde… Yılmadan, yorulmadan, tereddütsüz koşacağız. İlke ve devrimlerini ilelebet korumayı amaç edineceğiz kendimize. Ve bunun üstüne namus ve şeref sözü vereceğiz, çiğnememek üzere. Ardımızdan gelenlere de aynı şekilde bırakacağız emanetimizi. Yıllar öncesinde cephede sürdürülen savaşları, bugün ilimde, fende, hukukta vereceğiz çağdaş düşüncelerimizle.
Önce gençler, sonra iş sahipleri, daha sonra anneler, babalar olacağız. Umut yetiştireceğiz gelecek günlere. Teşekkürler Genç Yıldızlar! Umduklarımızı fazlasıyla verdiğin için bize. Teşekkürler önlerinde eğilesi öğretmenlerimiz, elleri öpülesi anne ve babalarımız ve bizden desteğini esirgemeyenler! Bu gece bitiş değil, yeni bir başlangıç olacak genç yüreklerimize. Bütün arkadaşlarımın yürekleri ellerimde. Ve dilekleri dileklerim olarak çınlayacak gökyüzüne. Döktüğümüz alın terleri sevinç gözyaşları olarak akacak avuçlarımıza. Hayat bizim için daha yeni başlıyor! Yapılacak binlerce şeyin sorumluluğu üzerimizde…” dedi.
Mezuniyet belgelerinin verilmesi ve sonrasında toplu resim çekilmesiyle birlikte coşku bir anda zirve yaptı. Keplerin havaya atılması ve ardından pasta kesimiyle zaptetmesi mümkün olmayan mezunlar, son ayların gündemdeki oyunu kolbastı oynayarak hafızalardan uzun yıllar silinmeyecek bir mezuniyet hatırasıyla birbirleriyle vedalaştılar.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş