Skip Navigation Links

3. Geleneksel Piknik Şöleni

Akkoyunlular Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneğinden 3. Geleneksel Piknik Şöleni

Magazin   A+a-

3.imageshack.us/img503/9104/akkoyunlulark.jpg" />Sedat İSKENDEROĞLU / DÖRTYOL
Akkoyunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği geleneksel hale getirdikleri piknik şöleninin bu yıl üçüncüsünü Yeşilköy’de bulunan Dosteli Parkında gerçekleştirdiler. Geçtiğimiz hafta sonu pazar günü İlk Kurşun İzcilik Okulu ve Dosteli Parkında bir araya gelen Akkoyunlular ve yakınları gün boyu Sadi Baytar ve Bülent Akkoyun’un yaptığı müziklerle gönüllerince eğelendiler.
Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen piknik şöleninin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Faik Akkoyun; “Muhterem misafirler, Kıymetli hısım ve akrabalarım. Akkoyunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin, düzenlemiş olduğu,3. eğlence şölenine hepiniz hoş geldiniz. Akrabalarımız arasında birlik, beraberlik, dayanışma, irtibat ve mutabakat sağlamak amacıyla kurduğumuz derneğimizin devamı siz değerli akrabalarımızın ilgi ve alakası ve dahi desteği ile devamlılığı sürdürülebilir duruma gelecektir. Kurulduğundan bugüne bir hayli mesafe kat edilmiştir. Yakın zamanda da bu sıcaklığı hepimiz hissedeceğiz. Sürdürülen bu birlikteliğimiz akrabalarımız açısından yakın bir zamanda, daha güzel kararlar aldıracaktır. Bakınız, ne kadar güzel bir görüntü, tüm akrabalarımız bir arada.

Gençler, yaşlıları tanıyacak; yaşlılar onurlandırılacak, çocuklar doyasıya eğlenecek ve bu günler sabırsızlıkla beklenir olacaktır. İçten duygularla bir araya gelişimiz, teminatımız olan çocuklarımıza aynı zamanda bir miras olacaktır. Gençler bu miras sizindir, bu meselenin özünde yatan değeri anlayınız lütfen, ve bu mirasa sahip çıkınız. Çünkü bu miras en çok siz gelecek nesillere lazım olacaktır. İnancına, vatanına, milletine, onuruna, el emeğine, göz nuruna, mertliğine, sanatına, doğruluğuna ve geleceğine sahip çıkmak istiyorsan birlik ve beraberliğine sahip çıkacaksın arkadaş. Yoksa, hayatın kalburundan elenir tükenirsin. Saygılar sunarım.” dedi. Yapılan konuşmaları ardından ailenin şairlerinden Selçuk Akkoyunlu son yayınladığı şiir kitabı “Güney Esintileri” ni imzalayarak aile yakınlarına dağıttı. Ailenin gençleri ve minikleri okudukları şiirlerle büyüklerden alkış alırken özellikle İstiklal Marşının 10 kıtasını ezbere okunan minikler ise büyük takdir topladı. Sandalye kapma oyununda kolbastı eşliğinde yapılan yarışma kahkahalar neden olurken, ip çekme yarışında ise miniklere büyüklerinde iştirak etmesi görülmeye değerdi. İp çekme yarışında halat üç defa kırılınca, yarışmada tarafların berabere kaldıkları ilan edilirken, “Akkoyunluların gücüne halat dayanmaz, Akkoyunlular birbirini yenmez” yorumları yapıldı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet