Skip Navigation Links

Makyaj Yapmak Sanattır !

Makyöz Elif Zeybek Kadınların İlk Tercihi Oldu…

 Makyaj Yapmak Sanattır !

Magazin   A+a-

 Makyaj Yapmak Sanattır !
Makyöz Elif Zeybek Kadınların İlk Tercihi Oldu…
 
İskenderun’da Burhan Polat Kuaför’de Makyöz’lük yapan Elif Zeybek, kadınların makyajı daha bilinçli yapmalarının önemine dikkat çekerken, bilinçsiz makyaj malzemesi kullanmanın telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabileceğini söyledi.
Giyim tarzı, saç modeli ve günün ihtiyacına göre makyaj yapmak gerekliliğini ifade eden Tecrübeli Makyöz Elif Zeybek, güzelleşmek, bakımlı ve alımlı görünmek isterken bile yanlış uygulamalar sonucu hiç de istenmeyen bir görüntünün söz konusu olabileceğine vurgu yaptı.
İskenderun Yenişehir Mahallesi Mithatpaşa caddesi Yusuf Amca Dondurmaları yanında hizmet veren Burhan Polat Kuaför’ün başarılı ve kadınların ilk tercihi haline gelen Makyöz Elif Zeybek, bugüne kadar doğru bildikleri yanlış uygulamalarla yüzlerine bilinçsizce sürdükleri ürünlerin neden olduğu hasarların telafisi için uzman bilgisine başvurmanın önemine dikkat çekti.
Makyöz Elif Zeybek, kadınları bilgilendirmek ve onları doğru yönlendirmek için gerek sosyal medya ve gerekse gazetede yazılarını yazmaya devam edeceğini söyledi.
Makyöz Elif Zeybek yaptığı açıklamada şöyle dedi:
 
“Ben makyajı basitçe süslenme aracı olarak görmemek gerektiğine inanıyorum. Makyaj yapmak tam anlamıyla performatif bir eylem aslında.
Kendimizi ‘ifade' etmek için giriştiğimiz bir eylem tarzı. Nasıl ki kimliklerimiz sabit ve değişmez değilse dünya ile ilişkilenme biçimimiz de tek ve durağan değil. Ve bu ilişkilenme sürecinde bedenlerimizi ele alış tarzlarımız da ister istemez değişken. Makyaj da bu anlamda kendini dönüştürme imkanı veriyor. Aslında makyajın cazibesi de tam bu noktada. Makyaj yoluyla bedenlerimiz ve kimliklerimiz üzerinde denetim elde edebiliyoruz. İnsana, kadınlara cazip gelen tarafı bu bence. Dolayısıyla makyajlı-makyajsız hepsi biziz. Her iki halimiz de kendimize dair bir anlatı imkanı sunuyor. Bu sebeple ben doğallık (makyajsız) ve yapaylık (makyajlı) arasında bir karşıtlık ilişkisinden ziyade geçişlilik görüyorum. İsteğimize, ihtiyacımıza göre birinden diğerine geçebildiğimiz ve her iki şekilde de bize dair anlatı imkanı bulabildiğimiz bir ilişkisellik söz konusu."
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet