Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun İl Olacaksa ‘O Sene Bu Sene!’

İskenderun İl Olacaksa ‘O Sene Bu Sene!’

İskenderun İl Olacaksa ‘O Sene Bu Sene!’

Gündem   A+a-

 İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, 8. Gün Haber Web Tv’de Gazeteci Gökhan Gökpınar’ın hazırlayıp sunduğu, Güney Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Yılmaz Akpınar’ın soru ve yorumlarıyla eşlik ettiği programa katıldı.
 
İskenderun il olması gerektiğine vurgu yapan İTSO Başkanı Levent Yılmaz, bu konuda bir çok formülün konuşulabileceğini söyledi.
Uzun yıllardır il olmayı bekleyen İskenderun ve körfezdeki ilçelerin bu haklı talebinin yerine getirilmesi için uzun yıllardır çalışma yürüttüklerini belirten Yılmaz, “Özel ilçe statüsünü dahi gündeme getirdik. İskenderun’un il olması devasa yatırımların olduğu bir coğrafyanın kalkınması ve gelişmesine büyük katkı sunacaktır. O sene bu sene diye umut ediyoruz” Dedi.
 
İTSO Başkanı Levent Yılmaz, pandemi döneminde mağdur olan esnafların bankalardan kullandıkları kredilerin faizlerinin silinmesi önerisini getirirken, Mart ayı başında hayata geçmesi beklenen yeni normalleşme sürecinde Cumartesi günleri lokanta, pastane, kafeler başta olmak üzere piyasaların açık olması gerektiğine vurgu yaptı.
 
İskenderun Körfezi’ndeki devasa yatırımların sağladığı zenginliğin tabana yayılmamasının büyük bir sorun olduğuna vurgu yapan Yılmaz, zenginlik ve refahın tabana yayılması için bir dizi öneri getirdi.
 
Bölgede faaliyet gösteren sanayi tesislerinin tüm alımlarını bölge esnafından yapmalarının refahın ve zenginliğin tabana yayılmasında etkili olacağına inandığını belirten İTSO Başkanı Levent Yılmaz, Amanos tüneli, Karadeniz – Akdeniz otoban yolu projelerinin lojistik maliyetleri ve zamandan tasarruf sağlayarak kalkınmayı hızlandıracağına vurgu yaptı.
 
Siyasetin üslup olarak da iktidar ve muhalefet tarafından çok çirkin bir hal aldığını belirten Levent Yılmaz, siyasetteki bu üslup sorununun vatandaşta rahatsızlık yarattığı gibi, ekonomide de güvensizliği tetiklediğini söyledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar