Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Alıcı da Satıcı da Fark Ödeyecek

BAMEKS'İN EMLAK DEĞERİ DÜŞÜK GÖSTERİLMİŞ

Alıcı da Satıcı da Fark Ödeyecek

Dörtyol   A+a-

ALICI DA, SATICI DA FARK ÖDEYECEK
Hatay'ın Dörtyol İlçesi Yeşilköy Mahallesinde içerisinde atıl durumda paketleme tesisi olan arazi geçtiğimiz yıl içerisinde satışa çıkartılmıştı. Arazinin emlak beyan değerinin düşürülerek satışının gerçekleştirildiği ve bu satıştan dolayı hazinenin zarara uğratıldığı yönünde iddialar ortaya atılmıştı.
Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi Dörtyol İlçe Başkanı Gökhan Özer ve CHP Dörtyol Belediye Meclis Üyeleri Emre Arık, Fatih Gülen, Metin Dağlıoğlu ve Erkal Kara Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.
CHP Dörtyol Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Av. Emre Arık 28.10.2020 tarihinde ayrıca İç İşleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğüne konuyu içeren bir dilekçe ile müracaat ederek durumun sorgulanmasını talep etmişti.
Hatay Valiliğinin talimatı ile Dörtyol Kaymakamlığı 11 Aralık 2020 tarihinde konunun incelenmesi için bir görevlendirme yaptı. Yapılan araştırmada: Yeşilköy Mahallesi 1715 parsel numaralı arsa üzerindeki yapılan iş ve işlemlerde, emlak beyan değerinden düşük satışların yapıldığı ve hazinenin zarara uğratıldığı tespit edildi. Bahse konu yer ile ilgili olarak Tarsus Tapu Müdürlüğünde yapılan son satış işleminde eksik bildirilen emlak beyan değerinin düzeltilerek, aradaki farkın Vergi Usul Kanununa göre cezalı olarak alıcı ve satıcıdan tahsil edilmesi gerektiğine hükmedildi.
Verilen bu idari kararın sonrasında, gözler Dörtyol Cumhuriyet Savcılığının konu hakkında vereceği karara çevrilmiş durumda.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş