Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Savaş: Spora Desteğimiz Sürecek

BAŞKAN SAVAŞ: HATAYSPOR’UN BAŞARISI TESADÜF DEĞİLDİR

Başkan Savaş: Spora Desteğimiz SürecekWeb
TV

Spor   A+a-

 LÜTFÜ SAVAŞ HATAY’IN SPORDAKİ BAŞARILARINI KONUŞTU
SAVAŞ: BİZİM SADECE FUTBOL TAKIMIMIZ DEĞİL KADIN BASKETBOL TAKIMIMIZ DA OLDUKÇA BAŞARILI
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatayspor’un son durumu ve geleceği hakkında İhlas Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı.
“HATAYSPOR’U ÇOK İYİ YERLERE TAŞIYORUZ”
Süper Lig'de bu sene gösterdikleri başarının tesadüf olmadığını belirten Başkan Savaş, “Biz Hatayspor'u 5 yıl önce 3. Lig'e düşmek üzereyken aldık. Oldukça da yüklü bir borcu vardı. O yıl son maçta Nazillispor'u yenerek ligde kaldık. Kurtulduktan sonraki ilk yıl 2. Lig'de play-off oynadık. 2 yıl ise 1. Lig'e çıktıktan sonra play-off oynadık. Play-off'tan çıkamadık. 4. yıl çalışmalarımıza devam ettik. Hem Türkiye Kupası'nda önemli işler yaptık hem de Süper Lig'e çıktık. Bu yıl da ilk kez Süper Lig'de mücadele eden bir Hatayspor var. Biz Süper Lig'e çıkarken herkes bu başarının tesadüf olduğunu söyledi. Biz 5 yıldır buraya gelene kadar yara olmayan bir yerimiz kalmadı. Süper Lig'de şu an 6. sıradayız. Bu hafta Kasımpaşa'yı yendik ve evimize döndük. Hatayspor'u çok iyi yerlere taşıyoruz. Bu başarı tesadüf değil. Bu başarının altında en az 100 kişinin emeği vardır. Amacımız ligi bu sene ilk 10'da bitirmek. Asansör ile gelmediğimiz Süper Lig'de asansör takımı olmadığımızı göstermek istiyoruz. Kaliteli futbolumuzla iz bırakmak istiyoruz. Bugüne kadar yağmurda çamurda bıkmadan usanmadan bizi destekleyen taraftarımıza, yönetimimize, teknik ekiplerimize ve futbolcu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Türkiye'de herkes spor ve eğitim adına bir şeyler söylüyor ama söylediklerini yapmaktan uzak yaşam sürdürüyorlar. Biz Avrupalı gibi düşünüp hem altyapımızı hem de profesyonel takımımızı dizayn ediyoruz. Bu yüzden de başarılıyız” ifadelerini kullandı.
“BAŞARI İSTİŞARE İLE GELİYOR”
Takımın başarısın bir bütünlükten geldiğini ifade eden Başkan Savaş, “İstişare bizim kültürümüzde çok önemli ve üst seviyede. Süper Lig'de yeni takım için bir Sportif Direktör aldık. Yurt dışında ve içinde hocalık yapmış bir kardeşimiz. Biz bu kardeşimizi sportif direktör olarak atadık. Sonra da hoca ve ekip arayışına girdik. Ömer Erdoğan kardeşimizle anlaştık. Bu kardeşimizin antrenörlükte çok geçmişi yok. Geçen sene Karagümrük'teydi. İngilizcesi, Almancası olan Avrupa geçmişi olan, Süper Lig'de önemli takımlarda oynamış bir kardeşimiz. Konuştuk, anlaştık. Bize önerilen değil bizim seçtiğimiz arkadaşlarımız oldu. Yaz boyunca çok fazla oyuncu izledik. Bize önerilen değil istediğimiz oyuncuları aldık. Tecrübeli de aldık genç oyuncuları da aldık. Akitola gibi Boupendza gibi isimleri aldık. Başarı varsa takımın bütününde var. Bizi her alanda desteleyen taraftarımız da var. Türkiye'de taramalar yapıyoruz. Avrupa'dan da genç isimler için çalışıyoruz. Kamara'yı Menemenspor'dan aldık. Amerika'da bir tecrübesi var. Daha önce de temaslarımız oldu. Bizi ileriye taşıyacak bir oyuncu olarak görüyoruz. Muhammed Mert'i aldık genç isim. Abdurrahman'ı aldık. 5 tane altyapıdan genç oyuncu aldık. Biz olalım, teknik heyetimiz olsun bilimsel doğrular çerçevesinde Hatayspor'u geleceğe taşımak istiyoruz. İçimizde bir ayrı gayrı yok. İnsanların Hatay'da geleceğe umutla bakması için Hatayspor'a önem veriyoruz” dedi.
“SPORA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Hatay'da sadece futbola değil diğer branşlara da önem verdiklerini belirten Başkan Savaş, “Sadece futbol değil kadın basketbol takımımız da başarılı. İki tane Cumhurbaşkanlığı kupası kazandılar. Erkek voleybol takımımız var, Hentbol takımımız var. İşitme engelli takımımız var. Satranç takımımız var Süper Lig'de. Atletizm takımımız var. Sadece futbol odaklı değiliz. Dünya Aba Güreşi Federasyonumuz var. Aba güreşine gönül verenleri Hatay’da buluşturuyoruz. Sporun birçok alanındayız. Hatay bir spor kenti olmuştur. Spora destek vermeye devam edeceğiz. Gençlerimizin geleceğine katkı sağlamak için spora destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
“DEVRE ARASINDA BOUPENDZA İÇİN 10 MİLYON AVRO İSTEDİK”
İstanbul ekiplerinin radarında olan takımın golcüsü Aaron Boupendza'nın son durumunu hakkında konuşan Başkan Savaş, “Boupendza 17 gol attı. Aslında bir ara sakattı oyuncumuz. Şu anda A takımda 11 oynuyor. Baktığınız zaman son 12-13 maçta attı bunları. Sprinte ve güçlü bir isim Boupendza. Birinci yarı biterken 10 milyon Avro'luk bir değer biçtik. Yüksek fiyatları da gördü. Şimdi sezonun bitmesine bakacağız. Eğer Hatay'a önemli bir katkı sağlayacaksa onun da geleceğini düşüneceğiz. Bizim kapımızı çalan kulüplerin kaliteli kulüpler olması lazım. Biz şu kadar para aldık ne yaparsan yap deme şansımız yok. Genç ve yetenekli bir oyuncu. Hocamızın, yönetimimizin, futbolcu arkadaşlarının Boupendza'ya katkısı var” dedi.
“ŞEHRİMİZ HUZUR, BARIŞ VE KARDEŞLİK ŞEHRİ”
Suriye sorunları nedeniyle şehre gelmek istemeyen oyuncuların olduğunu belirten Başkan Savaş, “Hatay'a gelmek istemeyen oyuncu oldu. Mame Diouf mesela hep kaçamak dövüştü. Sonunda ben şehri görmek istiyorum dedi. Geldi hep sağa sola baktı. Asker, polis aradı gözleri. Sordu başkanvekilimize ‘asker polis nerede?' diye. O da ‘askerimizin, polisimizin sokakta ne işi var' demiş. Diouf biraz soru işaretleri ile geldi şehre. Sonra ortamı görünce şaşırdı. Biz savaşın gölgesinde sorunlar yaşadık ama şehrimiz huzur, barış ve kardeşlik şehri. O da gerçekleri gördü” açıklamasını yaptı.
“HAKEMLERİN KÖTÜ NİYETLİ OLDUKLARINI DÜŞÜNMEDİM”
Takımda yönetici arkadaşlarından rakipler ve federasyon hakkında konuşmamalarını istediğini belirten Başkan Savaş, “Bizim şehrimiz barış ve huzur şehri. Bu kadar lezzetin olduğu yerde nahoş açıklamalar istemiyorum. Benim, yönetici arkadaşlarıma ricamdır kimse federasyon, hakemler ve rakipler hakkında konuşmasın diyorum. Bizim de hayıflandığımız zamanlar oluyor. Bakıyorsunuz bizim başımıza gelen birçok Anadolu takımının başına geliyor. Ben teknik direktörümüze şunu oynat bunu oynat demedim. Ama maçtan önce sonra abi kardeş gibi konuşuruz. Ben hocalardan sadece adalet isterim. Futbolda takım içinde adaleti sağlamayan hoca, hoca değildir. Başarı da tesadüf değildir. Bizim hocamız adaletli davranıyor ve hak edene formayı veriyor. Ben hakemlerin kötü niyetli olduğunu düşünmedim. Federasyonu da düşünmedim. Ama büyük takımların o hafta bir zararları olursa bir hafta boyunca konuşuluyor ve hakemler üzülüyor. Küçük takımlara bir sıkıntı olduğu zaman o gece birkaç kelime konuşuluyor ve unutuluyor. Ben 3 dönemdir belediye başkanıyım. Bir radyo programında bana sordular. ‘Şu isimler sana muhalefet yapıyorlar' dedi. Ben de ‘Onlar bana adam olduğum için muhalefet yapıyorlar' dedim. Hakemlerimiz de biraz riske girerlerse 17 takımın duasını alırlar 4 takımın duasını almazlar. O dönem takım 10 hafta iyi gitse 11.hafta sorun olsa hakemle ilgili konuşurlar. Diğer takımlar bir şey söylemiyor. Biz hakemler hakkında konuşmayalım ama rahat maç yönetmelerini isterim. Ben bir abileri, futbol severler olarak tavsiyem bu olur. Ben adalet ve eşitliği sağladım için oyumun attırarak, yeniden seçiliyorum şehrimde. Onlar da bir sıkıntı çekerler iki sıkıntı çekerler ve aşarlar” şeklinde konuştu.
 
Başkan Savaş: Spora Desteğimiz Sürecek videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar