Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kardeş Şehirler EXPO İçin Bir Arada

ALMANYA’DAKİ KARDEŞ ŞEHRİLER HATAY’I YALNIZ BIRAKMIYOR

Kardeş Şehirler EXPO İçin Bir Arada

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın Almanya’daki iki kardeş şehrinden biri olan Kiel şehrinin yöneticileri ile aralık ayında dünyaya kapılarını açacak olan Expo 2021’in süreçlerini değerlendirdi.
SAVAŞ: “KİEL’DEKİ DOSTLARIMIZIN BAHÇELERİNİ EXPO’DA GÖRMEK İSTİYORUZ”
Expo 2021 hakkında Kiel şehrinin yöneticilerine bilgiler veren Başkan Savaş, “Expo pandemi sürecinin devam etmesi sebebiyle 10 Aralık 2021’e ertelendi. 10 Aralık’ta güzel bir açılış yapacağız. Kiel’deki dostlarımızın bahçelerini Expo’da görmek istiyoruz. UNESCO tarafından tescillenen dünya mutfaklarını Expo’ya davet ettik. Kiel’in meşhur yemeklerini Hatay’daki kardeşlerinize ve misafirlerimize tanıtmak isterseniz sizleri de burada görmek isteriz. Gelecek misafirler şehirlerini tanıtırken bir yandan da kendi yemek kültürlerini de tanıtma fırsatı bulacaklar. Amacımız; şehrimize gelecek misafirlerin botaniği tanımaları, alışveriş yapmaları, bilgi ve becerilerinin yükselmesi” dedi.
Temmuz, ağustos aylarında önemli festivaller yapmaya başlayacaklarını belirten Lütfü Savaş, Antakya-Defne bölgesindeki Expo alanının yüzde 81’i, İskenderun bölgesindeki alanın ise yüzde 90’ının bittiğini Almanya’daki dostlarıyla paylaştı.
TOVAR: HATAY’A GELMEK İÇİN CAN ATIYORUZ
Expo 2021’e katılacaklarından dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade eden Kiel Belediye Meclis Başkanı Hans Werner Tovar, “Bahçe konusunda hazırlıklarımızı yaptık. Yemeklerimizi Hatay’da tanıtmayı çok istiyoruz. Expo’ya katılabilme imkânımız olduğuna çok mutlu oluyorum. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hatay’a gelmek için can atıyoruz” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş