Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Altınözü/Sarılar Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Sabuncuoğlu Vefat Etti

Hatay’ın Altınözü ilçesindeki Sarılar Aziz Georgios Rum Ortodoks Kilisesi Pederlerinden Abdulmesih Sabuncuoğlu, Almanya’da vefat etti.

Altınözü/Sarılar Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Sabuncuoğlu Vefat Etti

Gündem   A+a-

 Hatay’ın Altınözü ilçesindeki Sarılar Aziz Georgios Rum Ortodoks Kilisesi Pederlerinden Abdulmesih Sabuncuoğlu, Almanya’da vefat etti. Peder Sabuncuoğlu, uzun bir süredir hastanede tedavi görüyordu.
Altınözü Sarılar Ortodoks Kilisesinin kıdemli pederi Abdulmesih Sabuncuoğlu, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uzun zamandır Almanya’da bulunan Altınözü Kilisesinin papazının vefatı hem Almanya’da hem de memleketi Hatay’da büyük üzüntü yarattı. Abdulmesih Sabuncuoğlu’nun cenazesinin Almanya’da bulunduğu şehirde toprağa verileceği öğrenildi.
Altınözü Sarılar Aziz Georgios Rum Ortodoks Kilisesinin Pederleri ve Vakıf Mütevelli Heyeti, peder Sabuncuoğlu’nun ölümünün ardından bir başsağlığı mesajı yayınladılar.
Yayınlanan mesajda; “Bu sabah, Almanya’daki ilahi sözü ilk olarak yayan ve bu yolda büyük bir emek sarf eden, bu bölgedeki kiliselerin kurucu ve müessislerinden olan, Mesih’te babamız ve öğretmenimiz olan kıdemli peder Abdulmesih Sabuncuoğlu’nu kaybettik. Rabbimiz ve İlahımız İsa Mesih, ruhunu, azizler ve melekler safında, peygamber İbrahim’in kucağında rahata eriştirsin. Mesih Dirildi!” ifadelerine yer verildi.
Hatay bölgesinden birçok cemaat üyesi de yaptıkları paylaşımlarda, Abuna Abdulmesih’in ruhani hayatı boyunca Rabbe hizmet etme ve ona vefalı bir hizmetkâr olma yolunda görevini layıkıyla yerine getirdiğinin, Rabbimiz İsa Mesih’in Almanya’da olan kilisesini kurup, Rabbin mandırasından hiçbir koyun kaybolmasın diye sevgi, şefkat ve fedakârlıkla onları bir arada tuttuğunun altını çizdiler.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş