Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Rahim Ağzı Kanserinden Korunabilirsiniz

Op. Dr. Esen Çağşar, rahim ağzı kanserinde erken evrede doğru tedavi yöntemiyle, başarı oranının arttığına dikkat çekti.

Rahim Ağzı Kanserinden Korunabilirsiniz

Sağlık   A+a-

 Kadınlarda en sık görülen ikinci kanser türü olan rahim ağzı kanseri hakkında bilgilendirmede bulunan İskenderun Gelişim Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esen Çağşar, rahim ağzı kanserinde erken evrede doğru tedavi yöntemiyle, başarı oranının arttığına dikkat çekti.
Serviks kanseri olarak bilinen rahim ağzı kanserinin, oldukça yaygın olarak görülen bir kanser türü olduğuna işaret eden Op. Dr. Esen Çağşar, “Dünyada, her yıl 500 binden fazla vaka görülür ve bunların yarısından fazlası ölümle sonuçlanır. Ülkemizde her yıl yaklaşık 1500’den fazla kadına rahim ağzı kanseri teşhisi konmakta ve ortalama günde 2 kadın, bu kanser nedeniyle hayatını kaybetmektedir. HPV (Human Papilloma Virüsü), çoğu kişide belirti vermez. Kişi ancak Pap-smear testi (vajinal sıvıdan alınan örnekle yapılan test) ile virüsü kapıp kapmadığını öğrenebilir. HPV enfeksiyonları, kadınlarda rahim ağzı kanserinin yanı sıra; vajina, vulva ve anüs kanserlerine ve genital bölgede siğillere neden olabilir. HPV’nin bulaşmasıyla kanserin ortaya çıkması, bağışıklık sistemi iyi olan bir kişide 15-20 yılı bulabilmektedir. Bu süre, bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde 5-10 yıl arasında bir süreye de düşebilir. Bu sebeple, hiçbir şikâyeti olmayan ve kendini sağlıklı hisseden kadınlar da tarama testlerini aksatmamalıdır” açıklamasında bulundu.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş