Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Gebeler Covid-19 Aşısı Olabilirmi?

Op. Dr. Sinan Erdoğan, Covid-19 aşısının,hastalığı ağır geçirme riski olan gebelerin kendi istekleri halinde uygulanabileceğini ifade etti.

 Gebeler Covid-19 Aşısı Olabilirmi?

Sağlık   A+a-

 Gebeler Covid-19 Aşısı Olabilirmi?
İskenderun Gelişim Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sinan Erdoğan, Covid-19 aşısının, koronavirüs hastalığını ağır geçirme riski olan gebelerin kendi istekleri halinde uygulanabileceğini ifade etti.
Gebelik döneminde ve emziren annelere, İnaktif Pandemik COVID-19 aşısının (CoronaVac) uygulanmasına ilişkin yeterli veri bulunmadığını belirten Op. Dr. Sinan Erdoğan, “COVID-19 hastalığının ağır geçirilme riski yüksek olan gebelere, kendi istekleri halinde uygulanabilir. İlk trimesterde uygulanmaması tercih edilir. Kendi istekleri halinde emzirenlere aşı uygulanabilir. Bakanlığımız, aşının (CoronaVac=Çin Aşısı) inaktif olduğunu vurguluyor. Gebe ve emzirenlere yapılmaması veya yapılması hakkında kesin bir şey söylemiyor. Gebelik planlayan veya tedavi alan kadınlar için Amerikan Üreme Derneği, aşının inaktif olduğunu ve yapılabileceğini ifade ediyor. Yüksek riskli emziren annelerin yapmasının uygun olacağını düşünüyoruz. Gebeler ile ilgili kesin bir şey söylemek çok zor. Yüksek riskli ve ilk 3 ayını doldurmuş gebeler Hekimi ile ayrıntılı görüşüp karar vermelidir. Gebelik planlayan ve tedavi alan yüksek riskli kadınların aşısını yaptırması ve bir aya ara vermesi şimdilik makul görünüyor. Bu dönemde neredeyse bir yıldır yapmaya alışık olduğumuz şeyi yapıp, maske, fiziksel mesafe ve sosyal izolasyonla kendimizi ve bebeğimizi korumaya devam edelim” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar