Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Pandemi Döneminde D Vitamini

Pandemi döneminde D Vitamininin öneminden söz eden İskenderun Gelişim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevcan Dablan,

 Pandemi Döneminde D Vitamini

Sağlık   A+a-

Pandemi döneminde D Vitamininin öneminden söz eden İskenderun Gelişim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevcan Dablan, özellikle bu süreçte bebek ve çocukların doktor kontrolünde D Vitamini takviyesi alması gerektiğini belirtti.
D Vitamini Eksikliği Risk Faktörleri
D Vitamini eksikliğinin nedenleri hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Sevcan Dablan, “Pandemiden dolayı; okulların tatil olması ve çocukların evde vakit geçirmesi nedeniyle, D Vitamini eksikliği çocuklarda daha sık saptanmaya başladı. D Vitamini, yediğimiz yiyeceklerdeki kalsiyumun, vücudumuzun yararlanmasını sağlayan vitamindir. Çocukların sağlıklı büyümeleri, özellikle genetik boya ulaşmaları için gereklidir. D Vitamini eksikliğiyle; kas güçsüzlüğü, bacak ağrıları, büyüme geriliği, diş çıkarmada gecikme, bıngıldağın geç kapanması, huzursuzluk, uykusuzluk, aşırı terleme, tekrarlayan üst solunum yolu enfeksiyonu, ağır yetmezliklerde kemiklerde kırılma, kalp yetmezliği görülebilir. D Vitamini eksikliği; koyu tenli olanlarda, erken doğanlarda, güneşe çıkmayanlarda, hava kirliliğinde, pandemiden dolayı zamanını evde geçiren çocuklarda daha sık görülmektedir” dedi.
D Vitaminiyle Çocuğunuzun Direncini Arttırın
Bebek ve çocukların, mutlaka D Vitamini desteği almaları gerektiğini ifade eden Uzm. Dr. Dablan, “En önemli D Vitamini kaynağımız güneştir. Ayrıca; karaciğer, süt ve süt ürünleri, yumurta sarısı, balık (somon) önemli D Vitamini kaynaklarıdır. D Vitamini eksikliğini saptamak için kan testleri yapılır. Eksikliğe göre de D vitamini dozu ayarlanır” açıklamasında bulundu.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş