Skip Navigation Links

İskenderun'un Geleceğini Birlikte Planlayalım..

İskenderun Belediye Başkanvekili İnşaat Mühendisi İlyas Güden, İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği'ni ziyaret etti.

Gündem   A+a-




 
İskenderun Belediye Başkanvekili İnşaat Mühendisi İlyas Güden, İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği’ni ziyaret etti.
Belediye Başkanvekili olması sonrası ilk ziyaretini üyesi bulunduğu İnşaat Mühendisleri Odası’na yapan İlyas Güden’e, meslektaşı Başkan Yardımcısı Sefa Boran da eşlik etti.
İskenderun’a çok önemli katkıları bulunan İnşaat Mühendisleri Odası’nın rekorlara imza atan başkanı Bülent Seküçoğlu, aynı zamanda İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekiliği görevini de yürütmesi nedeniyle, kentin sorunlarının çözümüne her türlü katkıyı sağlama sözü verdi.
Belediye Başkanvekili İlyas Güden’in ziyaretinde, İskenderun’un ve bölgenin planlanmasında her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirten İMO Başkanı Bülent Seküçoğlu, herkesin üzerine düşeni yapmak zorunluluğuna da dikkat çekti.
İskenderun Belediye Başkanvekili İlyas Güden’e, ziyaretinde Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Safa Buran, Belediye Meclisi Grup Başkan vekili İnşaat Mühendisi Kamil Turan, Fen İşleri Müdürü İnşaat Mühendisi Ali Hıdır Köseoğlu ve Su İşleri Müdürü Garip Sönmez eşlik etti.
Belediye Başkanvekili, İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Bülent Seküçoğlu’nun çalışmalarla ilgili sorularını yanıtladı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Bülent Seküçoğlu, kentimize yapılması planlanan otel inşaatlarının durumunu sorarak İskenderun’un Turizme kazandırılması ve ekonominin canlandırılması adına otel sosyal tesislerin yapımının iş adamlarına teşvik edilmesi gereğini bildirdi.
Elektrik şebekesinin yeraltına alınması, 1/1000 ve 1/5000’lik imar planı ile ilgili çalışmaları soran Seküçoğlu, Aslantaş Barajı’ndan getirilecek olan su çalışmasına da değindi.
Elektrik şebekesinin geçmiş belediye yönetimi zamanında ihalesinin yapıldığını anımsatan Başkanvekili İlyas Güden, ancak bunun o zaman gerçekleştirilmediğini ifade etti.
Su İşleri Müdürü Garip Sönmez, kentin ihtiyacını karşılayacak kapasitede depoların yapımının tamamlanma aşamasına geldiğini ifade etti.
İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi A.Hamit Karaoğlan’ın Feyezan kanalının durumuna değinmesi üzerine, kanalın DSİ ile yürütülen ortak çalışmayla ıslahının yapıldığını ve temizlendiğini belirten Başkan Yardımcısı Safa Buran, kanala dışarıdan atılan çöpler, katı atıklar ve zaman zaman ev eşyalarıyla yeniden kirlendiğini, kanal çevresindeki mahalle sakinlerinin bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini belirtti.
Trafik ile ilgili çalışmanın sorulması üzerine de, kentiçi ulaşım-trafik iyileştirme etüt ve uygulama projesinin hazırlanmasının ihale edildiğini belirten Başkanvekili İlyas Güden, “Trafik konusu tüm detaylarıyla çözülecek” dedi.
Geçtiğimiz ay İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasının temelinin atıldığını anımsatan Başkanvekili İlyas Güden, “İtfaiye Müdürlüğümüz için yeni bir bina yapıyoruz. Eskisi ömrünü tamamlamıştı. Belediye garajı kapasitesi yetersiz hale geldi. Yeni Belediye garajı yapımı proje aşamasında” diye konuştu.
İskele projesine de değinen Başkanvekili, bürokrasinin aşılması sonrası yapılacağını ve halkın denizle buluşarak, nostalji de yaşayacağını söyledi.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, inşaat mühendisleri olarak Belediye’ye katkı vermeye her zaman hazır olduklarını belirten İMO Temsilcilik Başkanı Bülent Seküçoğlu, odaya mülkiyet kazandırma isteğinde olduklarını ifade etti.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet