Skip Navigation Links

Arsuz-İskenderun Minibüsleri Mahkemeyi Kazandı

Arsuz-İskenderun Minibüsleri Mahkemeyi Kazandı

Arsuz-İskenderun Minibüsleri Mahkemeyi KazandıWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Hatay büyükşehir belediyesinin 2019/356'nolu UKAME kararı ile Arsuz-İskenderun hattında yolcu taşımacılığı yapan S.S. 56'nolu ÖZ ARSUZ MOT. TAS. Kooperatifinin de içinde bulunduğu tüm kooperatifler "Dönüşüm" projesine dahil edilmiş ve dönüşüme girmeyenlerin tüm haklarının ev M plakalarının iptal edeceği kararlaştırılmıştı. Bu karara karşı hukuk mücadelesi başlatan S.S. Arsuz Kooperatifi hakkında mahkemeden olumlu karar çıktı.
Hatay İdari 2. mahkemesi 25.12.2020 tarihinde verdiği "Yürütmeyi durdurma" kararında S.S. 56 Arsuz Kooperatifinin 1992 yılından beri Arsuz-İskenderun arasında çalıştığı ve kazanılmış hakkı bulunduğu bu nedenle M plakalarına ait süresi biten güzargah izin belgelerinin yenilenmesi gerektiğine karar verdi.
Konu hakkında açıklama yapan S.S. 56 Öz Arsuz Kooperatif Başkanı Enver Erfakı, dönüşüm kararı alınan 2019/356'nolu UKAME kararına karşı açtığımız dava devam ederken güzargah izin belgelerimizin süresi bitti ve Hatay Büyükşehir belediyesince dönüşüm projesini kabul etmediğimiz gerekçesiyle bizlere yeni güzargah belgesi verilmedi. Avukatımız AV. Hüseyin Akyüz tarafından bu konuda yeni dava açıldı. Mahkemece lehimize yürütmeyi durdurma kararı verildi. Kazanılmış hakkımızın ihlal edildiğine karar verildi. Bu kararla M plakalarımıza güzargah izin belgesi verilecek ve eskiden olduğu gibi faaliyetimize devam edeceğiz.
Kooperatif Başkanı Enver Erfakı neden dönüşüme girmedikleri konusunda ise "dönüşüme girmemiz mümkün değil çünkü bu projede para kazanmak mümkün değil. Dönüşüme girenler borç içinde yüzüyor. Hepimizin ekmek teknesi bu minibüsler. Çoluğumuzun çocuğumuzun rızkı. 30 aracımızın yerine 11 araç verilmekte, yasal olmadığı halde cirodan büyükşehir pay almaktadır. Bu projede aracın gelirleri, giderlerini karşılamamakta ve esnaf her ay zarar etmektedir. Bizler ekmeğimizin peşindeyiz. Belediye yetkililerinin esnafın kazanılmış haklarına saygılı olmasını ve ekmeğimizle oynamamasını talep ediyor." dedi
 
 
 
Arsuz-İskenderun Minibüsleri Mahkemeyi Kazandı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet