Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Pandemi Döneminde Göz Sağlığınızı İhmal Etmeyin

Pandemi Döneminde Göz Sağlığınızı İhmal Etmeyin

Pandemi Döneminde  Göz Sağlığınızı İhmal Etmeyin

Sağlık   A+a-

 İskenderun Gelişim Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Merih Gül, Covid-19 pandemi sürecinde uzun süre ekran başında kalmanın göz problemlerine yol açacağını ifade ederek, özellikle bu süreçte göz sağlığının ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.
Op. Dr. Merih Gül, “Pandemi döneminde evden çalışma ve online eğitimlerden ötürü yakın mesafe ve ışıklı ekranlarla çalışma nedeniyle; gözlerde yorgunluk, baş ağrısı, göz kuruluğuna bağlı alerjik reaksiyonlar olabilmektedir. Işıklı ekranlardan yayılan mor ötesi ışınların da, katarak ve sarı noktaya olumsuz tesirleri vardır” dedi.
Bu dönemde göz sağlığının ihmal edilmemesi önem arz etmektedir. Ayrıca diyabetik damar hastalığı ve glokom gibi yakın takip gerektiren durumlarda, kontrol zamanlarına riayet edilmesi; maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek, göz polikliniklerine başvurulması gerekir” açıklamasında bulundu.
Çocuklarda göz rahatsızlığına dikkat!
Uzun süre ekrana bakan çocukların gözlerinde; kuruluk, yanma, batma, kızarıklık, bulanık görme, göz yorgunluğu gibi göz rahatsızlıkları yaşanabildiğine dikkat çeken Op. Dr. Merih Gül, “Çocukların göz numaralarının yakın uyuma zorlanma nedeniyle daha sık değişikliğe uğraması söz konusudur” dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar