Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Üç ilçede Yanan ormanlık alana 2 milyon fidan dikilecek”

“Üç ilçede Yanan ormanlık alana 2 milyon fidan dikilecek”

“Üç ilçede Yanan ormanlık alana 2 milyon fidan dikilecek”

Gündem   A+a-

 AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun, Arsuz, Belen İlçelerinde meydana gelen orman yangınlarında zarar gören alanlarda yeniden ağaçlandırma için yapılan çalışmalarda son gelindiğine bildirdi.
İskenderun, Belen ve Arsuz’daki yangınlardan sonra temizleme çalışmaları tamamlanmak üzere olduğunu belirten Milletvekili Özel, “2021 yılı sonuna kadar zarar gören sahalarda 2 milyon fidan dikilerek çalışmalar tamamlanacaktır” dedi.
Orman Bölge Müdürlüğü kurulma çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunun altını çizen Özel “Ayrıca gönüllü yangın söndürme ekipleri oluşturulması için yapılacak eğitim çalışmalarının hazırlıklarına başlandı. Söz konusu yangınlarda zarar gören yerleşim yerlerine yakın alanlarda, estetik fonksiyonlu ve yangına dayanıklı ormanlar kurulması amaçlandığından Servi, Fıstık Çamı, Çınar, Ihlamur, Harnup vb. fidanlar kullanılmaktadır.
Diğer alanlarda ise endüstriyel amaçlı kızılçam kullanılmaktadır. Ayrıca yangında zarar gören her mahalle için belirlenecek 10 hektar alanda gelir getirici tür (zeytin, ceviz vb) ağaçlandırması yapılması planlanmaktadır. Bu alanların hiçbirinde tek bir maden çalışması yoktur ve olmayacaktır” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar