Skip Navigation Links

Arsuz'da Mevsimi Şaşıran Dut Meyve Verdi

Hatay'ın Arsuz ilçesinde mevsimi şaşıran dut ağacı meyve verdi.

Arsuz'da Mevsimi Şaşıran Dut Meyve Verdi

Arsuz   A+a-

 Hatay'ın Arsuz ilçesinde mevsimi şaşıran dut ağacı meyve verdi.
Kış ayına girdiğimiz bugünlerde ilkbaharı andıran havaların olması bitkilerde de ciddi değişimlere sebep oldu. İlkbahar yaz ayı meyvesinden olan dut ağacı Arsuz'da kış ayında meyve verdi.
Arsuz'un Madenli mahallesinde Ezel Harbeli'nin bahçesinde ki karadut ağacı Ocak ayına gelinmesine rağmen üzerindeki meyvelerle şaşırtıyor.
Yaklaşık 2 metre boyundaki ağacın sahibi Ezel Harbeli, yağmur yağmamasına rağmen ağacın ne meyvelerinin ne de yapraklarının döküldüğünü, lezzetinin de yerinde olduğunu söyledi. Meyvenin yenilecek durumda olduğunu belirten Harbeli, "Bu karadut ağacı hem ilkbaharda hem de şimdi meyve verdi. Yani bu yıl iki kez meyve verdi. Bu durum normal değil. Ben bu yaşıma geldim böyle bir şey görmedim. Normalde bir kez meyve veren bir ağaçtı" dedi.
Karadut içerisinde bol miktarda antioksidan içerir. Doğal bir antibiyotik olan karadutlar kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda karadut kan basıncını da kontrol eder. Özellikle karadut grip ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyonel hastalıklardan korumaya yardımcı olur.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet