Skip Navigation Links

Araştırma Hastanesinden İddiaalara Yanıt

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık uygulama ve Araştırma Hastanesinin Başhekim'liğinden, sosyal medya üzerinde yer alan asılsız iddiaalara yanıt

 Araştırma Hastanesinden İddiaalara Yanıt

Sağlık   A+a-

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık uygulama ve Araştırma Hastanesinin Başhekim'liğinden, sosyal medya üzerinde yer alan asılsız iddiaalara yanıt verdi.
Sosyal medya üzerinde yer alan oksijen azlığı nedeniyle bir gece 5 hasta vatandaşımızın hayatını kaybettiği yönündeki iddiaalara, mesnetsiz paylaşım olarak nitelendiren Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık uygulama ve Araştırma Hastanesi bu gibi açıklamaların kimseye faydası olmadığını bildirdi. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden yapılan açıklamada şunlara yer verildi; "18.12.2020 günü sosyal medyada, hastanemiz hakkında çıkan Haber ile ilgili kamu sağlığı ve güvenliği açısından, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle hastanemiz pandemi hastanesi olarak hizmet vermektedir. Hastalarımıza en iyi şekilde tedavilerinin yapılması ve taburcu olmaları konusunda tüm öğretim üyelerimiz, sağlık personelimiz ve diğer yardımcı personellerimiz ile birlikte özverili, empatik ve bilimsel yaklaşımlarla Sağlık Bakanlığımızın yayınlamış olduğu tüm rehberler ışığında hizmet verilmektedir.
Sosyal medyada yer alan, hastanemizde oksijen azlığı nedeniyle bir gecede 5 hasta vatandaşımızın hayatını kaybettiği yönündeki mesnetsiz paylaşım ve açıklamaların hiç kimseye faydası olmadığı gibi kamuoyunu ve biz sağlık çalışanlarını derinden yaralamaktadır. Toplumun sağlık çalışanlarına karşı güvenini sarsmakta ve sağlık çalışanlarının motivasyonunu olumsuz etkilemektedir. Tek önceliğimiz; hasta olan vatandaşlarımızı bir an önce sağlığına kavuşturmak olup, görevimizi seferberlik ruhuyla gece gündüz tüm personelimizle yerine getirdiğimizi kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız."
 
 
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet