Skip Navigation Links

Anadolu’nun 500’nde 3 Marka; Tosçelik-Baştuğ ve Atakaş

Tosçelik en çok birinci olan şirket olurken, Baştuğ Metalurji 9’ncu, Atakaş Çelik Sanayi 22’nci sıradaki yerini aldı.

 Anadolu’nun 500’nde 3 Marka; Tosçelik-Baştuğ ve Atakaş

Ekonomi   A+a-

 Anadolu’nun 500’nde 3 Marka;
Tosçelik-Baştuğ ve Atakaş…
 
Tosçelik en çok birinci olan şirket olurken, Baştuğ Metalurji 9’ncu, Atakaş Çelik Sanayi 22’nci sıradaki yerini aldı.
Bölgenin yüzakı üç şirket Tosçelik, Baştuğ ve Atakaş Çelik, Dünyanın onlarca ülkesine ihracat yaparak, üretimleri, yatırımları ve istihdamlarıyla gurur kaynağı oldular.
 
Anadolu 500 Listesinde 3 Gurur
Ekonomist dergisi olarak her yıl gerçekleştirilen ve Anadolu’nun en büyük 500 şirketini belirledikleri ‘Anadolu 500’ araştırmasının bu yılki lideri, art arda dördüncü kez Tosyalı Holding bünyesindeki Tosçelik Profil oldu. Tosçelik, 11 yıllık tarihinde en çok birincilik alan şirket ünvanıyla rekor kırdı.
‘Yaklaşık 100 Ülkeye Türkı̇ye Çelı̇ğı̇ Satıyoruz’
Türkiye’nin global demir-çelik üreticisi olarak üç kıtada 10 bine yakın çalışanla hizmet verdiklerini belirten Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Dünyanın dört bir yanında yaklaşık 100 farklı ülkeye Türkiye’nin çeliğini ihraç ediyoruz” diyor.
 
Baştuğ Metalurji 9’ncu Sırada…
40 Ülkeye Türk Üretimi Baştuğ Çeliği …
 
Osmaniye OSB’de faaliyet gösteren Baştuğ Metalurji, 739 çalışanı, 2 milyon tonu aşan yıllık üretimi ve 40 ülkeye yaptığı 561 bin ton direkt ihracatıyla Türkiye’nin gurur kaynağı sanayi kuruluşlarından biri olarak Anadolu 500 listesinde 9’ncu sırada yer aldı.
Türkiye’nin büyümesine, ay yıldızlı Türk Bayrağı’nın onlarca ülkede dalgalanmasına, istihdam ve üretime verdiği destekle global çelik üreticisi olmayı başaran Baştuğ Metalurji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ, “Üretimimiz ve ihracatımızla Türkiye’de ve Dünya’da çelik sektörünün en önemli markalarından biri olmaya ve yatırımlarımızla büyümeye devam edeceğiz. Türk Bayrağını ve markamızı Dünya’nın dört bir yanında dalgalandırmak en büyük hedefimiz” dedi.
 
Her Sektörün Markası Atakaş 22’ncı Sırada…
 
Yine Anadolu 500 listesinin 22’nci sırasında yer alan Atakaş Çelik, başarısıyla Türkiye’nin ve bölgenin gururu oldu.
Hayırsever işinsanı Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş’ın büyük önem verdiği çelik yatırımının haklılığını ortaya koyan Anadolu 500 listesindeki 22’nci sıra başarısı, Atakaş bünyesinde çalışan yüzlerce çalışanın göğsünü kabarttı.
Atakaş Çelik, yıllık 700 bin ton yıllık üretimi, 30 ülkeye 250 bin ton ihracatı ve 500 çalışanıyla gurur duyulacak bir başarıya imza attı.
Atakaş, kömür, çelik ve limancılık sektörlerinde faaliyet gösterirken, bu üç sektörde de başarılarıyla göz dolduruyor.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet