Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Genel Başkan Değirmenci Müjdeleri 8. Gün Haber'den Verdi

Sosyal medya üzerinden 8. Gün Haber Web Tv'nin 'Facebook, twitter, youtube' sayfalarında canlı olarak yayınlanan 'Covid Salgınında Üretim Ve Emek...

 Genel Başkan Değirmenci Müjdeleri 8. Gün Haber'den Verdi

Gündem   A+a-

 Genel Başkan Değirmenci Müjdeleri 8. Gün Haber'den Verdi
 
Sosyal medya üzerinden 8. Gün Haber Web Tv'nin "Facebook, twitter, youtube" sayfalarında canlı olarak yayınlanan "Covid Salgınında Üretim Ve Emek Dengesi" adlı programa konuk olan Öz-Çelik İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş konfederasyon Genel Başkan yardımcısı Yunus Değirmenci ve Hak-İş Hatay İl Başkanı ve Öz-Çelik İş İskenderun şube başkanı Mehmet Güngör, toplu iş sözleşmelerini değerlendirdi. Moderatörlüğünü 8. Gün Haber Web Tv imtiyaz sahibi Gökhan Gökpınar'ın yaptığı canlı yayında, yeni yıla girerken İsdemir'de çalışan işçilerin alacakları zam miktarından, işlerin bir çok haklarına değinildi.
Merhametle heyecanla çalışmalarını yürüttüklerini, yük olmayıp yük alacaklarını belirten Öz-Çelik İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş konfederasyon Genel Başkan yardımcısı Yunus Değirmenci, sendikacılığın bir gönül işi olduğunu hatırlarından çıkarmadan gönüller yapmak için yüreklerini ortaya koyacaklarını söyledi. Öz-Çelik İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş konfederasyon Genel Başkan yardımcısı Yunus Değirmenci,"Ellerimizi asla yumruk yapmayacağız kucaklaşacağız, küsmeyeceğiz küstürmeyeceğiz, ayırmayacağız birleştireceğiz. İşçiye hizmet etmekten asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.
 
Toplu Sözleşmenin Detaylarını Başkan Değirmenci Açıkladı
 
İsdemir A.Ş ile Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi arasında yapılacak Toplamda 3000 Çalışanı ilgilendiren toplu sözleşme taslağında ki müjdeleri, Öz-Çelik İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş konfederasyon Genel Başkan yardımcısı Yunus Değirmenci ve Hak-İş Hatay İl Başkanı ve Öz-Çelik İş İskenderun şube başkanı Mehmet Güngör 8.Gün haber Web Tv ekranlarında canlı yayında birlikte açıkladılar.
Öz-Çelik İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş konfederasyon Genel Başkan yardımcısı Yunus Değirmenci, " 2020-2022 yılları arasını kapsayan TİS taslağına göre, ilk 6 ay ortalama yüzde 18 zam, ikinci altı ay için enflasyon+1, üçüncü altı ay enflasyon+2, dördüncü altı ay enflasyon+2 talep edildi.
Kıdem zammı; işyerinde çalışan üyelerimize çalıştıkları yıla göre. Aday işçiliğin sonunda( 4 .yıldan itibaren)Her yıl İçin saat ücretlerine 15 kuruş talep edildi.
•Sosyal Haklara : Yüzde 34 oranında iyileştirme yapılması ilave edildi.
- 26. toplu iş sözleşmesinin 7 maddesinde yer alan 20 Yılını Dolduran Üyelerimize 4 Adet Cumhuriyet altını aynen geçerli olup buna ilaveten 25. Yılını Dolduran Üyelerimize 6 Adet Cumhuriyet altını verilmesi talep edildi.
- Her yıl İsdemir'in 3 Ekim kuruluş yıldönümü anısına hatıra altını verilmesi
- Üyelerimize tamamlayıcı sağlık sigortası yapılması
- Üyelerimizin kendi kusuru olmadan ve gün kayıplı iş kazası yapmadan tamamlayan Üyelerimize yıl bazında 30 gün ikramiye verilmesi
-Yeni iş başı yapan işçilerin kadroya geçiş süreci 5 yıldan 3 yıla indirilmesi..
- Çalışan ve emekli çocuklarına İsdemir 'de iş başı yapması için öncelik tanınması
- Sendikamızın tüm komisyon ve kuruluşlarda yer alması
- Maaşların her ayın 7' sinde ödenmesi
- Temsilcilerimizin sorunları yerinde çözmesi ile gerekli çalışmalar yapılması
Mevcut Temsilci sayımızın 8 'den 10 çıkarılması
- Vardiya amir yardımcılarının kapsam içine alınması
ve daha birçok idari maddede değişiklik yapılarak işçilerin hak ve menfaatine uygun düzenlemeler talep edildi.
Şube başkanımız işverene çağrıda bulunarak zor bir süreçten geçilen bu dönemde çalışanların ödüllendirme döneminin geldiğini ve masada sözleşmeyi bitirmek için gayret göstereceğini ve umutlu olduğunu dile getirdi." dedi
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş