Skip Navigation Links

HATSU'dan TOKİ Açıklaması

Toki sakinlerinin aylardır çektiği su sıkıntısıyla ilgili HATSU bir açıklama yayımladı. Taşındıkları günden beri su sıkıntısı çektiklerini dile getire

 HATSU'dan TOKİ Açıklaması

Gündem   A+a-

 
 
Toki sakinlerinin aylardır çektiği su sıkıntısıyla ilgili HATSU bir açıklama yayımladı. Taşındıkları günden beri su sıkıntısı çektiklerini dile getiren TOKİ sakinleri dün akşam saatlerinde eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştılar. HATSU Genel Müdürlüğü bugünkü yaptığı açıklamada, 30.06.2020 tarihinde teknik personelimiz tarafından tespit edilen eksikliklerin tamamlandığına dair ne TOKİ Başkanlığı’ndan ne de yüklenici firma tarafından bugüne kadar herhangi bir başvuru yapılmamıştır" denildi.
 
HATSU genel müdürlüğü yaptığı açıklamada şunlara yer verdi, ; “Hatay İli İskenderun İlçesi Düğünyurdu Mahallesi 1053 Adet Konut, 2 Adet Ticaret Merkezi, 1'er Adet Cami, 24 Derslikli İlköğretim Okulu ve 24 Derslikli Lise İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” kapsamında yüklenici tarafından yapılan içme suyu tesislerinin devralınması ile ilgili olarak 22/06/2020 tarihinde yapılan başvuru üzerine 30/06/2020 tarihinde teknik personelimiz ve yüklenici firma ile TOKİ şantiyesine gidilerek içme suyu tesislerinin işletmeye hazır olmadığı tespit edilerek tutanak altına alınmıştır.
 
Ayrıca, TOKİ konutları yüklenici firmanın başvurusu üzerine 11.07.2018 tarihli yazımızda yüklenici firmaya “TOKİ sahanızda içilebilirlik raporu aldığınızı belirttiğiniz 2 (iki) adet sondaj kuyunuzun yetkili kurum raporları ile birlikte kuyuların teknik verileri (kuyu derinliği, debi, statik ve dinamik seviye) yazınız ekinde gönderilmemiştir. Söz konusu kuyuların bina beslemelerinde kullanılıp kullanılamayacağının güncel analizlerin raporlanması ve kuyu debilerinin ölçümlenmesi sonrasında 8000 kişilik olacağı öngörülen nüfusa göre yapılacak Su İhtiyacı Hesabının akabinde değerlendirilecektir” yanıtı verilmiştir.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı başta olmak üzere yüklenici firmaya 03/07/2020 tarihinde içme suyu tesislerinin devralınabilmesi için tutanak altına alınan eksiklerin işletmeye engel teşkil etmeyecek şekilde asgari düzeyde tamamlanması akabinde gerekli devir-teslim taleplerinin yeniden değerlendirileceği hususunda yazı yazılmıştır.
 
Ancak, 30.06.2020 tarihinde teknik personelimiz tarafından tespit edilen eksikliklerin tamamlandığına dair ne TOKİ Başkanlığı’ndan ne de yüklenici firma tarafından bugüne kadar herhangi bir başvuru yapılmamıştır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet