Skip Navigation Links

Samandağ Belediyesi Kadın Girişimi Kooperatifi Üretim Evi'nin Açıldı

Samandağ Belediyesi Kadın Girişimi Kooperatifi Üretimevi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Samandağ Belediyesi Kadın Girişimi Kooperatifi Üretim Evi'nin Açıldı

Yerel   A+a-

 Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz’ın öncülüğünde kadınlarımıza istihdam sağlamak ve seri üretime geçmek amacıyla kurulan Samandağ Belediyesi Kadın Girişimi Kooperatifi Üretimevi’nin açılışı gerçekleştirildi.
 
17 Kasım 2020 Salı günü saat 15:00’da gerçekleşen açılışa Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Samandağ Belediyesi Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Yeliz Beyaz, Samandağ Belediye Başkan Yardımcıları, Siyasi Parti Temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
 
Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz yaptığı açıklamada; “ Samandağ Belediyesi Kadın Girişimi Kooperatif Üretimevi’nin açılışına hepiniz hoş geldiniz.
Seçim öncesinde de vaatlerimiz arasında kadınlarımıza sahip çıkmak, onları üretimin içinde aktif hale getirmek, istihdam yaratmak, ilçemizin ürünlerinin tanıtımına ve şehrimizin ekonomisine katkı sunmak amacıyla bir çalışma yapacağımızı söyledik. Gelir gelmez Kadın Girişimi Kooperatifimizi kurduk, ardından Kırsal Kalkınma Kooperatifimizi kurduk. Kadın Girişimi Kooperatifi çok kısa sürede önemli bir mesafe kaydetti. Bu bölgede yetişen ürünlerin tamamının işlendiği bir kooperatif haline dönüştü. Hibe başvurularımızı yaptık. Hibe başvurularımızda Gastronomi Köyü kurulması konusundaki projemiz kabul edildi. En kısa sürede Türkiye’nin ilk Gastronomi Köyünü inşallah Samandağ’da birlikte kuracağız.
Amacımız, bu pandemi sürecinde kadınlarımızın ev ekonomilerine maddi anlamda katkı sunması ve burada üretilen ürünlerin Türkiye Pazarına sınılmasıdır. Belediye olarak biz her türlü desteği vermeye hazırız. Bu binayı bu hale getirene kadar çok ciddi uğraş verdik. Burada ciddi anlamda emeği geçen arkadaşlarımız var. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kooperatifimizin ilçemize, kadınlarımıza ve emekçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Pakistan’ın kurucusu Muhammed Ali Cinnah’ın da dediği gibi “İçinde Kadınlarımızın olmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşamaz”. Gerçekten de içinde kadınlarımızın olmadığı hiçbir mücadelenin başarıya ulaşma şansı yoktur. Biz kadınlarımız ile büyüyeceğiz.” İfadelerine yer verdi.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet