Skip Navigation Links

Gençler Yanan Alanlara Hayat Vermek İçin İş Başında

İskenderun Gençlik Merkezi ve gönüllüleri yangın sonrası çevreyi kötü görüntüden kurtarmak adına İskenderun çıkışı,

Gençler Yanan Alanlara Hayat Vermek İçin İş Başında

Gündem   A+a-

 İskenderun Gençlik Merkezi ve gönüllüleri yangın sonrası çevreyi kötü görüntüden kurtarmak adına İskenderun çıkışı, Belen ve Arsuz yollarının kesiştiği otoban üzerinde çevre temizliği gerçekleştirdi.
 
İskenderun Gençlik Merkezi ve gönüllülerinden oluşan Çevre Timi, yangın sonrası çevreyi kötü görüntüden kurtarmak adına İskenderun çıkışı, Belen ve Arsuz yollarının kesiştiği otoban üzerinde yol kenarlarına atılmış ve yangın sonrası ortaya çıkan çöpleri toplayarak toprağın daha hızlı iyileşmesi için çevre temizliği gerçekleştirdi.
 
40 Kişilik bir gönüllü ekiple yaklaşık 2 saat içinde tüm alanı kaplayan ve çoğu kırık şişelerden oluşan çöpler toplanarak geri dönüşümde kullanılmak üzere poşetlendi. Emek ve özveri ile şehirleri için çalışan gençler hazırladıkları “Çevreyi değil İnsanlığımızı Temizliyoruz” yazılı pankartlarla da sosyal mesajlar vererek yoldan geçen sürücülerin alkış ve korna ile desteğini aldılar.
 
Konu hakkında açıklama da bulunan İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet KESKİN şu ifadeleri kullandı;
 
“Şehrimizde gerçekleşen yangınlar yüreğimizi en derinden yaralayan durumlardan biriydi. Zaten yangından hemen sonra sosyal medyalarımız üzerinden duyuruya çıkmış ve bu izleri silmek için elimizden geleni yapacağımızın altını çizmiştik. Duyurumuzla birlikte pek çok gönüllü gencimiz bizimle iletişime geçmiş ve gönüllü olarak çalışmaya hazır olduklarını bildirmişlerdi.
 
Büyük bir yangın atlatan toprağın iyileşmesi zaman alacak ancak bu alanda dikkatimizi çeken ve öncesinde ağaçlardan görünmeyen alanda bir utanç varmış meğer. Atılan her pet, plastik ve cam şişe doğaya zarar veriyor. En önemlisi de orman yangınlarının en önemli sebeplerinin başında da cam ve pet şişeler geliyor. Doğayı, ormanları ve geleceğe bırakacağımız güzellikleri seviyorsak hiçbir atığı gelişigüzel atmamalıyız. Bu çirkin durumu yok etmek ve toprağın daha hızlı iyileşmesi adına gönüllülerimizle ilk adımı attık ve özellikle cam ve plastik şişelerden alanı temizleyerek geleceğimizi de temizlemiş olduğumuzu düşünüyorum. Başta gönüllülerimiz olmak üzerine çalışan ve emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gençlik varsa hayatta var.” Dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet