Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Köyüme Dönmek İçin Bir Çok Sebebim Var !

Arsuz’da Asfalt ve Parke Taşı Atağı Devam Ediyor…

 Köyüme Dönmek İçin Bir Çok Sebebim Var !Web
TV

Arsuz   A+a-

 Köyüme Dönmek İçin Bir Çok Sebebim Var !
Arsuz’da Asfalt ve Parke Taşı Atağı Devam Ediyor…
İkem Koleji Yolu Altyapısı Yapılarak Asfaltlanacak !
 
Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, ilçede tarımsal kalkınmanın önünü açmak, bilimsel yöntemleri bölge çiftçisine aktararak verimi ve ürün çeşitliliğini arttırmak için başlattıkları çalışmaları anlattı.
Büyük şehirlere göçü tersine çevirmek ‘Köyüme dönmek için bir çok sebebim var’ dedirtecek bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Başkan Güven, köyden kente göçü tersine çevirmek, çiftçiliği, tarımı cazip hale getirmek istediklerini söyledi.
Başkan Güven, asfalt, parke taşı devam ettiği halde yapılmayan bir çok cadde ve sokak olduğunu hatırlatarak, halkın beklentisine cevap vermek için ellerinden geleni yaptıklarına vurgu yaptı.
Başkan Asaf Güven, Arsuz sınırları içerisinde kalan Sezer Sitesi kavşağının devamında eski İkem Kolejinin de önünden geçen yolun yapımıyla ilgili İskenderun Belediye Meclisinden geçen karar ve Başkan Tosyalı’nın önerisi ile ilgili de, “Yaklaşık 8 ay önce 800 metre civarındaki o yolun asfaltı için Başkan Tosyalı’ya ben söyledim. Çünkü o bölgede çalışma yapıyorlardı. Biz de Arsuz Belediyesi olarak İskenderun’da aynı ölçüde asfalt yapalım diye düşünmüştük. O günkü şartlarda prosedür olarak böyle bir şey mümkün olmazken, daha sonra yolun yapımıyla ilgili yaptığımız çalışmalar çok önemli.
Yalnız o yolun sıkıntısı altyapıdan kaynaklı olarak her yağmurda göle dönmesi olduğundan, önce su birikimini önlemek için altyapı için Hatsu ile çalışma yapmayı uygun gördük. Sürekli su biriken yolda asfalt yapsaydık, yine göle dönecek ve asfaltı bozacaktı. Birkaç gün önce altyapı çalışması ile yolda su birikimini önleyecek çalışmalar için hazırlıklar tamamlandı. Altyapısı tamamlandıktan sonra yakın zamanda asfaltı uzun yıllar sağlam kalacak şekilde serilerek bu sorunu çözeceğiz. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya da ince düşüncesi için teşekkür ediyorum ama gerçek bu. Altyapıyı yapmadan asfalt dökmek halkın parasını çöpe atmak olacaktı. Yapacaksak sağlam yapmalıyız”
Başkan Güven açıklamalarının devamında şöyle dedi:
Kırsal kesimden şehirlere daha yoğun olan yerlere özellikle gençleri tersine çevirmek için merkezi alandan kırsal alana getirmek için yapılmış bir projedir. Arsuz, tarım ve turizm kentidir. Arsuz'da tarımla ilgili 2 tane kooperatif kuruldu. Bizim amacımız bu kooperatiflerle birlikte üreticileri buluşturmak. Buluşturduğumuzda da eğitim vermek. Öğrendikleri bilimsel tarımı kendi tarlalarında kendi bahçelerinde uygulayıp ürettiklerinin tamamını pazarlamak ve markalaşmaya çevirmek acısından çalışmalarımız var. Arsuz'da yapılan araştırmalara göre çiftçilik yapanların dahi çiftçilik yapmak istemedikleri ve bu netice de Arsuz'da çiftçiliğin geriye gittiğini gösteriyor.
 
 
Gelirimizin en büyük kısmını asfalt ve parke taşına ayırdık. 4 ayrı yerde 4 ekiple kesintisiz bir şekilde devam ediyoruz. Geçen ay 43 bin m2 parke döşememiz oldu. Önümüzde ki günlerde yine asfalt ihalesine çıkacağız ve en kısa sürede bunu bitirmek istiyoruz. Biz geldiğimizde 1200 sokak ve cadde toz ve toprak içindeydi, bunların bir bölümünü yaptık. Hala yapamadığımız yerler var. Haklı olarak şikayet edenler var.
 
Fatih başkana ve İskenderun belediyesine teşekkür ederim. 7-8 ay öncesinde o yolun yapılması için Fatih başkandan ben istemiştim. Prosedürler gereği o an yapamamışlardı. Şimdi İskenderun meclisinden karar çıkınca yapmak istediler. Bizler de orayı yapmak için bütün hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Büyükşehir belediyesinin oranın alt yapısıyla ilgili 2. etap bir ihalesi var. Yağmur yağdığında o suyun orada birikmesini engelleyecek bir alt yapı yapıp ondan sonra asfaltlanmasını sağlayacağız.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Köyüme Dönmek İçin Bir Çok Sebebim Var ! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar