Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Yaraları Birlikte Sarıyor...

Terör saldırısında ve orman yangınında zarar gören ev ve işyerlerinin ihtiyaçları karşılanmaya devam ediyor.

İskenderun Yaraları Birlikte Sarıyor...Web
TV

Gündem   A+a-

 Terör saldırısında ve orman yangınında zarar gören ev ve işyerlerinin ihtiyaçları karşılanmaya devam ediyor. Yangında zarar gören 10 evin ihtiyaçlarını İskenderunlu işadamları ve Kaymakamlık olarak karşıladıklarını belirten İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Valimizin koordinasyonunda İskenderun olarak birlik olup el birliğiyle ihtiyaçların büyük kısmının karşılandığını söyledi.
Kaymakamlık binasında İskenderun Kaymakamı İskender Yönden koordinasyonunda biraraya gelen İskenderun Belediye başkanı Fatih Tosyalı ve hayırsever işadamları gereken yardımların biran önce yapıldığını duyurdu.
Hem terör saldırısında hem de yangında zarar gören mağdurlara devletin elinin uzandığını söyleyen İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı şöyle konuştu; "Terör saldırısını hiç kayıp vermeden bertaraf ettik. Hemen arkasına Azganlık,Sarıseki, Karayılan mahallelerimizi kapsayan yangın oluştu. Bu yangında 22 saat süre içerisinde Orman Genel müdürlüğümüzün, itfaiye ekiplerimizin tüm kurum ve kuruluşlarımızın ve bölge halkının yardımıyla kontrol altına alındı. Bunda da en büyük tesellimiz çok şükür can kaybı olmamasıydı. Hem hain terör saldırı hem de yaşanan orman yangınlarında mağdur olmuş tüm vatandaşlarımıza devletin eli uzandı."
 
Terör saldırısı ve Orman yangınlarında zarar gören ailelerin ihtiyaçlarını 1 hafta gibi kısa bir sürede giderildiğini dile getiren İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, yaraları sarmaya devam edeceğiz dedi.
Kısa bir konuşma yapan İskenderun Kaymakam İsdender Yönden, "Geçen hafta ne yazık ki elim bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Terör saldırısında, emniyet, jandarma ve istihbarat ortak çalışmasında 2 tane şahsı ölü olarak aldık. Bundan dolayı tüm emniyet güçleri arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Ortak çalışmanın sonuçları bunlar. Bunun akabinde bir yangınla karşı karşıya kaldık, onu da 22 saat gibi kısa bir sürede bakanımızın koordinesinde çok şükür yangını kontrol altına aldık. O günden sonra hemen hasar tespit çalışmalarına başlandı. Teröristin kendisini imha ettiği yerdeki hasar gören yerler için sayın valimizin talimatıyla acil bir ödenek göndererek tüm cam ve çerçeveleri yaptırdık. Zarar gören ne varsa büyük bir kısmını çözdük. Orayı çözelim derken ertesini günü Akarca'da başlayan yangın faciasıyla karşı karşıya kaldık. Yangında zarar gören yerler için belediye başkanımız Fatih bey dedi ki biz bunu sağa sola söylemeden kendi aramızda halledelim. 10 11 tane binamız bir tanede zarar gören ağırımız vardı bunların hazırlığını yaptık. Arkadaşlar çalışmasını yapmışlar, 2 tane oturma odası, 2 tane yatak odası, 2 tane 3'lü kanepe, yatak, yorgan, yastık, halı, 3 tane bulaşık makinası, 4 tane buzdolabı, 4 tane televizyon, 4 tane fırınlı ocak, 1 tane klima, 3 tane çamaşır makinası olmak üzere ihtiyaçlar bize aktarıldı. Bir kaç arkadaşımız bunlara yardım etmek istedi, Abdullah Bozatlı, Atıf Cerit Bilmez, Uğur Ateş, Şükrü Alpaydın, Saın Paşa Karaca, Osman Tufan, Yusuf Dönmez, Ahmet Akyüz, Raşit Özyurt bizlere ihtiyaç konusunda sürekli yardımları dokunan insanlar hepsine teşekkür ediyorum. Bu yardımları ihtiyaç sahibi ailelerimize vereceğiz. Hem terör saldırısında hem de yangında zarar gören yerlerin ihtiyaçlarını 1 hafta içinde büyük oranda giderdik. İşin özü böyle bir belediye başkanıyla, böylesine bir emniyet müdürüyle böylesine işadamlarıyla çalışmak benim için büyük bir zevktir." dedi
 
 
 
İskenderun Yaraları Birlikte Sarıyor... videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar