Skip Navigation Links

AKP İktidarı Çiftçimizden Ne İstiyor?

CHP Hatay İl Başkanı Parlar, hububatta gümrük vergisinin sıfırlanmasına tepki gösterdi

AKP İktidarı Çiftçimizden Ne İstiyor?

Gündem   A+a-

 CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar, vergi yükü altında azalan Türk çiftçisinin, ülkesinde devlet tarafından her konuda desteklenen Rus çiftçisi ile rekabet etmek zorunda bırakıldığını belirterek, " İktidar bu kararla çiftçinin elindeki ürünün değerini düşürerek çiftçiye bir darbe daha vurmuştur. AKP iktidarı çiftçimizden ne istiyor" diye sordu.
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar, buğday, arpa ve mısırda ithalat teşviki için gümrük vergisinin sıfırlanması kararına tepki gösterdi. Çiftçinin vergi yükü altında ezildiğini dile getiren Başkan Parlar, "Bizim çiftçimiz nefes alsa devlete vergi vermekte, mazot, gübre, ilaç elektrik kullanırken dünyanın vergisini ödemektedir" ifadelerini kullandı. Çiftçinin devletinde baş tacı edildiği Rus çiftçisi ile rekabet etmek zorunda bırakıldığını belirten CHP İl Başkanı Ramiz Parlar, "Bunlar iktidara yakın bir takım tüccara rant kapısı açmak için yapılmaktadır" dedi.
 

TEŞVİK İTHALAT YAPAN TÜCCAR YERİNE ÇİFTÇİMİZE VERİLSİN

Pandemi nedeniyle ülkelerin gıda stoku yaparken, Türkiye'nin kendi üreticisi yerine yabancı çiftçiye destek verdiğine işaret eden Başkan Parlar, "İktidar bu kararla çiftçinin elindeki ürünün değerini düşürerek çiftçiye bir darbe daha vurmuştur, bu teşvik ithalat yapan tüccar yerine çiftçimize verilse ithalat yapmak zorunda kalmazdık" dedi. Başkan Parlar, iktidarın gider ayak yandaşlarını ihya etmek için vatandaşlarını ezmeye devam ettiğini söyledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet