Skip Navigation Links

Akıl Tutulması Yaşıyorlar!

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in, “Ormanları yakarak ranta açan, her yangın sonrası yanan alanları..

 Akıl Tutulması Yaşıyorlar!

Gündem   A+a-

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in, “Ormanları yakarak ranta açan, her yangın sonrası yanan alanları ağaçlandıracaklarını söyleyen ancak tek bir ağaç dahi dikmeyen AKP ve ittifak ortağı MHP, bizlere çocuklarımızdan emanet olan ve gelecek nesillere miras kalacak ormanlarımızın korunması için gaflete düşmüştür” şeklindeki sözlerine büyük tepki gösterdi.
Milletvekili Özel, “Suzan Hanım buyurun yarın, son 18 yılda değil, sadece son iki yıldır (milletvekilliğiniz döneminde) vekili olduğunuz ilimizde ağaçlandırılan alanları birlikte gezelim. Tek bir ağaç değil doğru, milyonlarcasını diktiğimizi birlikte görelim. Temiz hava, bol oksijen iyi gelecektir” sözleriyle çağrı yaptı.
Milletvekili Özel, “Orman yolu şebeke ağını 315 bin kilometreye çıkardık. 2020 yılı sonu itibarıyla toplam 26.684 kilometre yangın emniyet yolu tamamlanacak olup, bunları hizmet verir durumda tutmaya devam ettik.
TAM SAHA MÜCADELE VURGUSU
2020 yılında gerçekleşen orman yangınlarına 27 yangın söndürme helikopteri, 2 amfibik uçak, 6 idari helikopter, 1 yönetim uçağı, 1 İHA’yla havadan; 1.072 arazöz, 281 su ikmal aracı, 2.267 ilk müdahale aracı, 185 dozer.
473 diğer iş makineleriyle birlikte toplam 4.278 adet araç ve iş makinesiyle karadan müdahale edilmiştir. 2020’de orman yangınlarıyla mücadelede 1.140 ekiple 10.545’i yangın işçisi olmak üzere, diğer teknik ve idari personelle birlikte yaklaşık 21 bin personel görev yapmaktadır.
‘BİRİMİZ HASTALANSA, BU YOLDA ÖLÜR’
Ormanların anayasal güvence altında olduğuna ve yanan alanların ağaçlandırılma zorunluluğuna ilişkin mevzuat hükümlerini paylaşmayı zül addediyorum. AK Parti ve MHP’yi ormanları yakmakla itham etmek için, nasıl bir akıl tutulması içinde olduğunuzu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.
Ha bu arada yangın emniyet yolları demişken; yangını izlemek için Arsuz Kozaklı yolunda karşılaştığımız bazı partililerinizin bize söylediklerini anlatayım: “Vekilim bizimkiler bizi dinlemiyor, sen söylesen de şu Kozaklı yolunu yapsalar artık. Birimiz hastalansa bu yolda ölür”!
FİDAN DİKME ETKİNLİĞİNE DAVET
Yönetmekte olduğunuz Büyükşehir Belediyesi’nin görevi olan ve yapmadığınız köy yolları Hatay’ımıza taş devrini yaşatırken, Orman teşkilatımız ittifak halinde olduğunuz partinin güzellediği örgütün üstlendiği yangınlarla meşguldü!
Son olarak bir davetle bu floodu bitireyim. Sizi 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde tüm Türkiye’de olduğu gibi Hatay’ımızda gerçekleştireceğimiz fidan dikme etkinliğine davet ediyorum. Buyurun o sevinci ve coşkuyu birlikte yaşayalım.
SİVRİSİNEK GÖNDERMESİ
“Gecenin bu saatinde hala niye uyumadın” diye soran olursa;
CHP’li Büyükşehir Belediyemizin “canlıların yaşam hakkına saygı” ilkesiyle besleyip büyüttüğü sivrisineklerin “kuru boğazım” resitali sayesinde ayaktayım!
19 Ekim gecesi itibariyle bile…” ifadelerini kullandı.
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet