Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

TRT Sanatçısı Alp Arslan Türk Sanat Müziği konseri verdi

30.Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali çeşitli etkinliklerle sürüyor. 2 Temmuz 2012 Pazartesi günü düzenlenen festivalde, TRT Sanatçısı

Magazin   A+a-

 
TRT Sanatçısı Alp Arslan Türk Sanat Müziği konseri verdi
Festivalin 2. günü çeşitli etkinliklerle kutlandı
 
30.Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali çeşitli etkinliklerle sürüyor. 2 Temmuz 2012 Pazartesi günü düzenlenen festivalde, TRT Sanatçısı Alp Arslan Türk Sanat Müziği konseri verdi.
Sanatçı Alp Arslan’ın konserine, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Dönmezer, İskenderun Festival Yürütme Kurulu üyesi Mesut Yüksekbaş, İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Başkanı Ahmet Öz katıldı.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, festival coşkusuyla, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Alp Arslan’a bir şarkıyla eşlik etti.
Sanatçı Alp Arslan’dan bazı vatandaşlar istek şarkıda bulunurken, bazıları ise şarkılara eşlik etti ve dans ederek, eğlendi.
Halkın yoğun ilgi gösterdiği Türk Sanat Müziği konserinde, festivale katılan sanatçılara çiçekle teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun’un kurtuluş günü olan 5 Temmuz’da, geleneksel olarak düzenlenen Uluslar arası İskenderun Turizm ve Kültür Festivalinin bu yıl 30.ncusunun 1-5 Temmuz tarihleri arasında düzenlendiğini anımsatarak, “Tabi bunu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. İyi ki varsınız. Böyle değerli sanatçılarla birlikte varlığımız sonsuza kadar sürecektir” dedi.
 
Sergiler 5 Temmuz’a kadar gezilebilecek
30.Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali kapsamında, 1 Nolu Belediye Sosyal Tesis’te açılan sergiler geziliyor.
Turhan Selçuk karikatürleri, Muhittin Köroğlu karma karikatür sergisi, karma resim sergisi, Selahattin Deniz heykel ve seramik sergisi, İskenderun Amatör Fotoğrafçılar Topluluğu karma fotoğraf sergisi 1-5 Temmuz tarihleri 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.
 
Spor etkinlikleri yoğun ilgi görüyor
İskenderun Belediyesi’nin gençlere ve spora verilen önemle düzenlenen sportif etkinlikler yoğun ilgi görüyor.
Festivalin ikinci günü Kapalıspor Salonu’nda masa tenisi turnuvası, sahil spor kompleksinde Tekerlekli Sandalye Basketbol, Belediye Kapalıspor Salonu’nda futsal (salon futbolu) düzenlendi.
Tek pota basketbol, bocce, plaj voleybolu, halı saha futbol turnuvası, kord tenisi turnuvası sürüyor.
Spor etkinlikleri halkımızdan yoğun ilgi görüyor. Geçen yıl 41 takımın katıldığı plaj voleybolüne bu yıl 80 takım katılırken, plaj futbolunda da yoğun katılım nedeniyle ön eleme karşılaşmaları yapılmıştı.
Kort Tenisi ve Halı Saha Futbol Turnuvası da yoğun katılım nedeniyle erken başlatılmıştı.
 
Festival etkinlikleri eğlendirdi
30.Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali kapsamında çocuk etkinlikleri ve yerel halkoyunları gösterileri de düzenlendi.
2 Nolu Belediye Sosyal Tesis’te İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Turkuaz Halkoyunları gösterisi, İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Türk Halk Müziği konseri, TRT Sanatçısı Alp Arslan’ın Türk Sanat müziği konseri gerçekleştirildi.
Festivalin konser etkinliklerine katılanlar, şarkılara eşlik etti ve dans ederek, eğlendi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar