Skip Navigation Links

“Ormanlar Geleceğe Mirastır Yakılamaz”

ASBÜ Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Hatay’daki yangınla ilgili geçmiş olsun mesajı yayınladı.

“Ormanlar Geleceğe Mirastır Yakılamaz”

Gündem   A+a-

 “Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan; “Değerli Hataylı hemşerilerim doğayı, çevreyi, ormanları sever ve korur. Devletimizin yanan alanların her bir metrekaresine yeni fidanları dikme aşamasında da; gelecek nesillere yemyeşil bir şehir bırakma adına birbirleriyle yarışacaklardır.”
Hatay’ın yetiştirdiği önemli akademisyenlerden, felsefe alanında önemli eserleri bulunan; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Hatay’daki yangınla ilgili geçmiş olsun mesajı yayınladı.
Arıcan, “Güzel memleketim Hatay'daki orman yangını zamanında yapılan müdahalelerle söndürüldü. Öncelikle, yangının ilk çıkışından söndürüldüğü ana kadar büyük bir başarı ile krizi yöneten Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye, Hatay Valisi Rahmi Doğan’a, millet vekillerimize, belediye başkanlarımıza, orman genel müdürlüğü ekiplerine, AFAD personeline, gecesini gündüzüne katan itfaiye çalışanlarımıza, güvenlik güçlerimize ve tüm vatandaşlarımıza gösterdikleri kahramanca gayret ve çaba için teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Yangında can kaybının yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu ancak ev, iş yeri, tarımsal alanlar ve hayvanların yangında büyük zarar gördüğünü belirten Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, büyük heyecanla dikilen, yetişip büyümesi uzun yıllar alan ve insan gibi soluk alıp veren ağaçların içindeki canlılarla birlikte yanmasına yürek dayanmıyor diye konuştu.
Tüm tarihi kaynaklarda Hatay’ın medeniyetler şehri olarak bilindiğini ve medeniyet ve doğanın korunması arasında güçlü bir bağ bulunduğunu ifade eden Arıcan, “Değerli hemşerilerim doğayı, çevreyi, ormanları sever ve korur. Dolayısıyla; Devletimizin yanan alanların her bir metrekaresine o bölgeye uygun fidanları dikme aşamasında da; gelecek nesillere yemyeşil bir şehir bırakma adına Hataylılar birbirleriyle yarışacaktır. Yangında zarar gören alanların çok kısa süre içerisinde ağaçlandırılarak tekrar orman vasfına dönüşeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet