Skip Navigation Links

Kent ortasına yeşil alan

Bit Pazarı alanı otopark ve park oluyor

Gündem   A+a-

Kimi zaman çok katlı iş merkezi olarak tasarlandı, kimileri de kültürel alan olarak ayrılmasını istedi. İhaleye bile çıkartılan eski İskenderun Bit pazarı alanı, artık halkın ortak kullanımına açıldı.
İskenderun Belediye Meclisi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde, kentin göbeğinde 4 dönümlük arsanın; yeşil alan ve otopark olarak ayrılması için, 'belediye hizmet alanı' olmasını kararlaştırdı. İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında, eski Bit Pazarı alanının zemin (bodrum) katının otopark, üstünün ise kent halkının oturup, dinlenebileceği yeşil alan ve park olarak kullanılacağını açıklamıştı. Alan, yeni düzenlemesi sonrasında halkın sosyal ve kültürel ihtiyacının karşılanmasına da hizmet edecek. Ulucami Caddesi ile Kanatlı Caddesi'nin buluştuğu noktadaki 4 bin metrekarelik alan, halkın özellikle dinlenme ihtiyacını karşılarken, kent içindeki otopark sorununa da önemli çözüm getirmesi bekleniyor.

Karar oybirliğiyle çıktı
Dün toplanan İskenderun Belediye Meclisi, belediye yönetiminin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü üzerinden teklif ettiği ve imar komisyonuna gönderilen eski Bit Pazarı alanının, 'belediye hizmet alanına' dönüştürülmesi önerisini, oybirliğiyle kabul etti. 29 üyenin katılımıyla yapılan toplantıda, 4 dönümlük arsanın nasıl şekilleneceğinin ayrıntılarının önümüzdeki günlerde şekillendirileceği yinelendi ve çevresinde çok sayıda işyeri ile resmi kurumun bulunması, kent merkezinde yeşil alan, sosyal ve kültürel sahaların az olması ve insanların ihtiyacını karşılaması, arsanın herhangi bir bir şekilde ileride de elden çıkartılmaması için bu kararın alındığı belirtildi. Cemil Uğutmen'in başkanlığında toplanan meclis, gündemindeki maddeleri görüştü.

Konut alanı da yeniden 'yeşil'e boyandı
İskenderun Belediye Meclisi, Süleymaniye Mahallesi'ndeki 3. mıntıka 1525 nolu parselin yıllardır yeşil alandan konut alanına çevrilmesini yeniden ele aldı ve meclisin 7 Eylül 2007 gün ve 55 sayılı kararını iptal ederek, konut alanından yeniden yeşil alan olmasını sağladı. Oyçokluğu ile kabul edilen kararın görüşülmesi sırasında üyeleri bilgilendiren Uğutmen, yörede yaşayan halktan da 800'e yakın dilekçe geldiğini ve dilekçelerin konut yapımı süren arsanın yeniden yeşil alan olarak belirlenmesi talebini içerdiğini söyledi. Meclis üyesi Bülent Akbay da, çok sık el değiştiren arsanın sahiplerinin, geçmiş dönem meclis üyelerini de yanlış mahkeme kararıyla yanılttığını, arsanın değerli olduğu için yeşilden konut alanına çevrildiğini ve alacakları kararla meclisin geçmiş dönemde aldığı hatalı kararın düzeleceğini ifade etti.
Meclis, TEDAŞ'ın elektrik hattını yer altına alabilmesi için kentin 10 noktasına trafo konulmasını imar planına işlenmesine karar verirken, belediyenin 2010-2014 yılı stratejik planının da yenilenmesini, Numune ve İsmet İnönü Mahallesi'nin yağmur suyu hatlarının da kredi kapsamında yaptırılmasını öneren Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü teklifinin oybirliğiyle kabul edilmesini kararlaştırdı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet