Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sağlık Çalışanlarının Ek Ödemeleri Adil Dağıtılmalıdır

EK ÖDEMELER ADİL DAĞITILMALIDIR

Sağlık Çalışanlarının Ek Ödemeleri Adil Dağıtılmalıdır

Gündem   A+a-

 Hatay Dişhekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, Sağlık Bakanlığı’nın çalışanlarına tavandan ek ödeme yapılacağı yönündeki açıklamasını hatırlatarak, ek ödemelerin adil dağıtılması gerektiğini söyledi.
Nebil Seyfettin açıklamasında şöyle dedi:
 
EK ÖDEMELER ADİL DAĞITILMALIDIR
 
Mart ayında yayınlanan bir genelge ile sağlık çalışanlarına tavandan ek ödeme yapılacağı Sağlık Bakanı tarafından ifade edilmiş SARS COVİD-19 ile ilgili birimlerde çalışanlar ve çalışmayanlar şeklinde farklı oranlarda ödenmişti.
Canı pahasına çalışan birçok sağlık çalışanı ise ya çok düşük miktarda alabilmiş ya da hiç alamamıştır.
Ağustos ayından itibaren geçerli olacak şekilde üç ay boyunca ek ödeme yapılma kararı tekrar alınmış ve yine çalışma barışını bozan, adil olmayan bir uygulama hayata geçirilmiştir.
 
Bakanlık ek ödemelerin hesaplanmasında bölüm, alan, fiili çalışma süresi gibi karışık tam olarak ölçülmesi mümkün olmayan bir dizi kriterleri esas almış, neredeyse para ödenmemesi üzerine kurulmuş bir sistem ve kurum yöneticilerinin inisiyatifi ile kurumdan kuruma farklı hesaplamalar yapılmıştır. Ayrıca vergi dilimine girilmesi, dağıtılma oranlarının düşürülmesi sonucunda ise birçok kişi ciddi ekonomik mağduriyetler yaşamıştır.
 
Daha önce de belirttiğimiz gibi ek ödemelerle ilgili yapılması gereken, tüm sağlık çalışanlarının erimeye yüz tutmuş olan temel ücretlerinin iyileştirilmesi ve yapılan tüm ödemelerin emekliliğe yansımasıdır.
SARS COVİD-19 bulaş riskinin her alanda olduğunu biliyor ve hayatını kaybeden onca değerli sağlık çalışanlarının sadece belli branş ve alanlardan olmadıklarını acı bir şekilde tecrübe etmekteyiz.
Bu uygulamanın çalışanlar arasında iş barışını bozabileceğini düşünmekteyiz.
 
Uygulamaya bağlı olarak ciddi motivasyon düşüklüğü yaşandığını da görmekteyiz.
 
Dolayısıyla bu tür mağduriyetlere neden olmadan dişhekimi, hekim, hemşire, tüm sağlık çalışanlarının maddi manevi desteklenerek, bu yanlış uygulamalardan vazgeçilerek hak kayıplarının telafi edilmesini talep ediyoruz.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar