Skip Navigation Links

Sağlıklı Nesiller İçin 'Anne Sütü'

Dr. Sevcan Dablan, ilk altı ay anne sütünün hastalık önleyici etkisine dikkat çekti.

Sağlıklı Nesiller İçin 'Anne Sütü'

Sağlık   A+a-

 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle anne sütünün bebeklerin gelişiminde önemli rol üstlendiğini belirten İskenderun Gelişim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevcan Dablan, ilk altı ay anne sütünün hastalık önleyici etkisine dikkat çekti.
Emzirmede, annenin desteklenmesinin önemli bir faktör olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Sevcan Dablan, “Sadece anneler değil, birçok kişi anne sütünün üstünlüğünün ve emzirmenin öneminin farkındadır. Bu yüzden gebelikten doğum ve sonrasında emzirme konusunda annenin desteklenmesi önemlidir. Emzirme konusunda anneler desteklendiği takdirde, emzirme oranı artacaktır. Bununla birlikte doğum sonrası annenin çevresinde bulunan yakınları (eş, anne, kayınvalide, komşu, kardeş…) emzirme konusundaki tutumlarıyla anneyi etkilemektedir. Bu da gösteriyor ki, emzirme eğitimi sadece anneyle ilgili olmayıp, tüm toplumu kapsamalıdır. Sevgili anneler ve anne adayları, eminim anne sütünün faydalarını hepiniz kabul ediyorsunuzdur. Emzirme konusunda yaşadığınız veya yaşayacağınız sorunlar ile ilgili lütfen destek alınız. Göreceksiniz ki çoğu sorunun bir çözümü vardır. Anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda doğru alışkanlıkların kazandırılmasına yönelik bilgi almak için destek alabilirsiniz” dedi.

Anne Sütünün Mucize Faydaları

Anne sütünün ve emzirmenin faydalarından söz eden Uzm. Dr. Sevcan Dablan, “Emzirme; anne bebek arasındaki bağı güçlendirir, bebeklerin psikolojik gelişimini de etkiyerek, mutluluk ve güven duygusunu geliştirir. Doğumdan sonra gelen ilk sarı süt, bebeğin ilk aşısıdır ve bebeği hastalıklara karşı korumaya yardımcı olur. Anne sütünün sindirimi kolaydır. Anne sütü alan bebeklerde beslenme problemleri, gaz, kabızlık gibi sorunlar daha nadir görülmektedir. Anne sütü, kemikleri güçlendirir. Anne sütüyle beslenen bebeklerde diş çürükleri daha azdır. Emziren annelerin meme kanserine yakalanma riski daha düşüktür” açıklamasında bulundu.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet