Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Belediyesi'nde Davullu-Zurnalı Zam Kutlaması..

İskenderun Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi sevinci yaşandı. Hizmet-İş Sendikasıyla İskenderun Belediyesi arasında toplu sözleşme görüşmeleri sonuçl

Gündem   A+a-

 
 
İskenderun Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi sevinci yaşandı. Hizmet-İş Sendikasıyla İskenderun Belediyesi arasında toplu sözleşme görüşmeleri sonuçlanarak imzalar atıldı.
 
2012 yılı için ortalama %46, 2013 yılı içinde  %10’luk zamda anlaşan taraflar, Belediye başkanı Yusuf Civelek’in son dakika müjdesiyle, 2013 yılı için zam oranını %15 yapması işçiler tarafından büyük sevinçle karşılandı. İşçiler “En büyük başkan bizim başkan” sloganı atarak mutluluklarını dile getirdiler.
 
İskenderun Belediyesi brifing salonunda gerçekleştirilen imza törenine Hizmet-İş İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim, Hizmet-İş Genel Sekreteri Devlet Yetim, İskenderun Belediye Başkanı Dr. H.Yusuf Civelek, Belediye başkan yardımcıları ve işçiler katıldı.
Brifing salonunda düzenlenen törende kısa bir konuşma yapan İskenderun Hizmet-İş Şube başkanı Mehmet Yetim, bu sözleşmenin Türkiye’nin hiçbir belediyesinde olmadığını belirtti.
 
 
“Türkiye’de Eşi Benzeri Olmayan Bir Belediye”
 
İskenderun Hizmet-İş Şube başkanı Mehmet Yetim şunları söyledi; “Biz belediyeyi taraf olarak görmüyoruz, bizzat biz belediyenin sosyal ortağıyız. Taraflar noktasında değil ortaklar noktasında hayırlı olmasını diliyorum. Yaptığımız 2012-2013 toplu sözleşme görüşmelerinde mutlu sona geldik. Bugün onu taçlandırmak için bir aradayız. Birinci yıl için işe en son giren arkadaşlarımızın aldığı ücretler bin 120 TL iken bin 660 TL oldu. İkinci grupta işe gerinler 1993-1996 yılları arasında işe girenler aldıkları ücretler bin 500 civarında iken bu rakam bin 950 TL oldu. Üçüncü grupta işe girenlerin maaşları ise 2 bin 200 TL oldu. Son gruplar uzun süre hizmet edenlerin maaşları ise 1600 TL'den 2 bin 274 liraya geldi. Burada artış oranlarını hesaplayacak olursak belediyeye toplam maliyeti yüzde 49 gibi bir artış oluyor. Bu sözleşmede belediyeye toplam maliyeti %48 oranında bir artış, burada başkanımızın işçiye, emekçiye bakış acısı çok önemlidir. Ben kendisini kutluyorum. Türkiye şartlarında böyle bir sözleşme şuana kadar yok. Bundan sonra bize düşecek iş çalışanlar olarak 8 saatlik mesaimizi İskenderun halkına, belediyemize daha çok çalışarak hem helal ettirme noktasında, hem de güzelliğe güzellik katma adına bize de iş düşüyor.”
 
Hizmet-İş Genel Sekreteri Devlet Sert; “Örnek Bir Belediye Başkanı”
 
 
Hak iş Genel Sekteri Devlet Sert yaptığı konuşmasında, “Toplu sözleşmeler kırgınlıklara zemin oluşturmadan, masadan anlayış içerisinde, sosyal diyalog içerisinde mutlu bir şekilde sonuçlanmasından dolayı duyduğum memnuniyeti huzurlarınızda ifade etmek istiyorum. İskenderun belediyesini ve belediye başkanını her yerde örnek gösteriyoruz. Kendisi geçmişte doktorluk yaptığı dönemlerde hem mazlumdan, hem işçiden yana bir tavır sergiliyordu. Şuan kendisini “amele doktor” olarak ifade ediyordu, ben biraz daha arttırarak kendisini “Emek Doktoru” olarak ve “Emek belediye başkanı” olarak ta tarihe geçmesini canı gönülden istiyorum. Bizim toplu iş sözleşmesinde ki anlayışımız, üyelerimizin istihdamını esas alan bir anlayıştır.”dedi
 
“Hep Birlikte vererek güzel günlere gideceğiz”
 
Belediye Başkanı Yusuf Civelek yaptığı konuşmasında, daima işçiden ve emekçiden yana olduğunu söyledi.
Civelek yaptığı konuşmasında, “Şuan da yapılması gereken bir ortamdayız. Ben gerçekten işçi dostuyum daha doğrusu emekçiden yana bir hayatım oldu. Emek kutsaldır, emek en yüce değerdir. Eğer bir insan kendine saygı duymak istiyorsa, bence üretmelidir. Bir toplum ülkeler arasında saygınlığını korumak istiyorsa üretmelidir. Son zamanlarda üretimde batı ülkeleri üretimden daha çok kapitalizmin getirdiği bankacılık sistemlerine kaydı. Üretim bandından biraz ayrıldılar. Şuanda ülkeler arasında üretim bandını Cin yakalamıştır. Üretimden dolayı şuanda dünya liderliğine göz dikmiştir. Sebebi ise üretmektedir.
Aynı işi yapan iki yada üç kişi biri 1 alırsa diğeri 3 alırsa burada bir eşitsizlik adaletsizlik vardır. Hukuk en yüce değerdir fakat adalet en üstündür. Adaletli olmanın yolu da eşit işi yapan, eşit ücret almalıdır. Taşeron işçilerimize de mutlaka daha fazla güvence vermeliyiz.” Dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından imza töreni gerçekleşti ve belediye işçilerine baklava ikram edildi. Sözleşme sonrası davul zurna eşliğinde belediye başkanı ve işçiler halay çekerek kutladılar.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş