Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türkiye’nin Çelik Üretimindeki Gücü Ve Bilgi Birikimini Dünyaya Taşıyoruz

Capital’in geleneksel araştırmasında en güçlü liderler arasında yer alan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Tosyalı Holding olarak

 Türkiye’nin Çelik Üretimindeki Gücü Ve Bilgi Birikimini Dünyaya Taşıyoruz

Ekonomi   A+a-

Capital’in geleneksel araştırmasında en güçlü liderler arasında yer alan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Tosyalı Holding olarak, pandemi süresince yurt içi ve yurt dışı yatırımlarımız, genişleyen ürün gamımız, üretim gücümüz ve her geçen gün artan istihdamımızla, Türkiye’nin çelik üretimindeki gücü ve bilgi birikimini dünyaya taşıyoruz” dedi.
10 bini aşan çalışanıyla Tosyalı Holding, ağırlıklı çelik sektöründe faaliyet gösteriyor. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, pandemiye rağmen sektörde bu sürece en hazırlıklı yakalanan şirketlerin başında geldiklerini belirtiyor. Son yıllarda büyük ağırlık verdikleri dijital dönüşümün bu anlamda kendilerine büyük katkısı olduğunu ifade ediyor.
Tosyalı, pandemi sürecinden nasıl etkilendiklerini ve neler yaptıklarını şöyle anlatıyor: “2020’de tüm zorlukların aksine yatırımlarımıza, istihdama ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam etmeyi başardık. Bugün geldiğimiz noktada, Türkiye’nin global çelik üreticisi olarak, 3 farklı kıtada, 25 iştirak ve 10 bini aşkın çalışanımızla büyüme ivmemizi sürdürüyoruz. 2020 yılını yılbaşında koyduğumuz hedeflere paralel olarak 4,2 milyar doları aşkın bir ciroyla kapatmayı öngörüyoruz. Yıllık 6 milyon tonu aşan üretim rakamımızla global demir çelik şirketleri arasında dünyada önemli bir konumdayız.”
Birçok uzmana göre pandemi sonrasında dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Tosyalı da aynı görüşte. Ekonomilerin toparlanacağını, duran çarkların yeniden döneceğini ancak tüm sektörde ciddi bir dönüşüm yaşanacağını düşünüyor.
Dijital dönüşümün tüm iş süreçlerinin merkezine yerleşeceğine de dikkat çeken Fuat Tosyalı, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bu açıdan bakıldığında Türk çelik sektörü açısından önemli fırsatlar olduğu görülüyor. Artık pazar çeşitlendirmesi, ülkeler ve şirketler için en kritik konulardan biri. Tosyalı Holding olarak bu sürece yurt içi ve yurt dışı yatırımlarımız, genişleyen ürün gamımız, üretim gücümüz ve her geçen o ün artan istihdamımızla hazırız. İhracat gücümüze güç katacak yeni coğrafyalara giriyor, Türkiye’nin çelik üretimindeki gücü ve bilgi birikimini dünyaya taşıyoruz.”
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar