Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE, Semalarında Göçmen Kuşlar

Bahar mevsimiyle birlikte sıcak diyarlara yerleşen göçmen kuşlar, sonbaharın yaklaşmasıyla birlikte göç hazırlıklarına başladı.

İSTE, Semalarında Göçmen Kuşlar

Gündem   A+a-

 Bahar mevsimiyle birlikte sıcak diyarlara yerleşen göçmen kuşlar, sonbaharın yaklaşmasıyla birlikte göç hazırlıklarına başladı. Ak pelikan, karaleylek, leylek, turna, arı şahini, yoz atmaca ve küçük orman kartalı gibi çeşitli kuş türleri göç yolculuğunda İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) kampüsü üzerinden geçerken de görüntülendiler.
Kampüs üzerinde kısa bir süre devam eden göç yolculuğu İSTE Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından objektiflere yansırken, Nisan ayının başında ilkbahar göçüyle İskenderun ve çevresine gelen göçmen kuşların, Eylül ayına kadar yaşamlarını Akdeniz’in yanı başında sürdürdükleri tahmin ediliyor. Afrika Rift vadisi uzantısını takip ederek Hatay'a ulaşan göçmen kuşların, İSTE semalarında ki göçü beğeniyle izlenirken o anlar iki fotoğraf karesine işte böyle yansıdı. Bazı göçmen kuşların da İSTE gölet üzerinde dinlendiği gözlerden kaçmadı.
Hayvanlar âlemi içinde göçün en fazla kuşlarda görüldüğü ve bilim insanlarının verdiği bilgilere göre de dünyadaki 100 milyara yakın kuştan 5 milyarının her yıl göç ettiği öngörülüyor. Yapılan araştırmalarda Orta Afrika'ya giden birçok göçmen kuş türü, kışı burada geçirirken,  diğer bir leylek grubunun da Anadolu'yu kısmen enine kat ederek, İskenderun Körfezi, Amanos Dağları, Suriye, Ürdün ve Süveyş Kanalı üzerinden Nil Nehri boyunca yollarına devam ettiği düşünülüyor.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş