Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kurban Bayramında Güvenli Bağış

Kurban Bayramına günler kala sıkça duyduğumuz tartışmalar yine başlıyor

Gündem   A+a-

Kurban Bayramında Güvenli Bağış
Kurban Bayramına günler kala sıkça duyduğumuz tartışmalar yine başlıyor
derilerinin toplanması, vekâlet ile kurban kesimi, derilerin nereye gitti vs…
Bütün bu soruları hemen hemen her kurban bayramı duyarız, bu soruların yanıtı iskenderun.biz.tr işin muhataplarından aldı.

Türk Hava Kurumu İskenderun Şubesi Başkanı Semir Bulut soruları yanıtladı.
Kurban bayramında, deri ve bağırsak toplamada tek yetkili kurumun Türk Hava Kurumu olduğunu belirten Bulut;

“ Yardım toplama esas ve usulleri hakkında yönetmelik İçişleri Bakanlığına bağlı olarak 27 Aralık 1999’ da resmi gazetede beyan edilmiştir.
Vatandaşlarımızın Türk Hava Kurumu yetkilileri dışında deri toplayan ve yasal karşılığını ibraz edemeyen kimselere itibar etmemesini istiyoruz.
Türk Hava Kurumu, aldığı bütün bağışları makbuz karşılığı alır ve bu makbuz Türk Hava Kurumu Merkezine kadar ulaşır, hayırseverlerin bağışlarının nereye ne şekilde aktarıldığını kendilerine ifade ediyoruz, bunu çok net ve şeffaf bir şekilde gösterebiliyoruz ve bu kapsamda;
% 50’si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlıkları
% 4’ü Türkiye Kızılay Derneği
% 3’ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu
% 3’ü Türkiye Diyanet Vakfı
% 40’ı Türk Hava Kurumu
Türk Hava Kurumu aynı zamanda 1995’ten bu yana vekâleten kurban kesimini de gerçekleştirmektedir, vekâleten kesilen kurbanlardan şuana kadar 457.438 ihtiyaç sahibi aileye, etler kavurma haline getirilmiş olarak şube başkanlıkları vasıtasıyla ulaştırıldı.
Vekalet kurbanları; Et ve Balık Kurumunun modern tesislerinde, hijyenik koşullarda, Noter huzurunda, THK kurumu görevlisi gözetiminde, veteriner denetiminde, dini vecibelere uygun şekilde kesiliyor, Noter oyanlı kesim belgesi ile teşekkür belgesi adreslere en kısa sürede ulaştırılıyor.

Bütün faaliyetlerini devlet desteği almadan sürdüren Türk Hava Kurumu 1925’ten bu yana Halkın desteği ile varlığını ve faaliyetlerini sürdürmekte olan bir kurum olma özelliğini sürdürmektedir.
Türk Hava Kurumu sadece bu hizmetiyle sınırlı olmayıp aynı zamanda;
Hasta, yaralı insanlara organ nakli gerçekleştirmekte,
Yangın söndürme uçaklarıyla orman yangınlarına müdahale etmekte,
Sportif havacılığın gelişmesi için karşılık beklemeksizin çalışmalar sürdüren aynı zamanda gençlere yönelik havacılık eğitimleri vermekte.

Türk Hava Kurumu İskenderun Şubesi ile iletişim kurmak için halka açık 613 89 59 numaralı telefonlardan ulaşabilir, 5 Temmuz Cad. akın Apt. no:30 numarasına ziyaret edilebilir.
Vekalet kurban bedeli ve bağışlar için;
Akbank Ankara Ticari, Finansbank Ankara, Garanti Bankası Ulus, İş Bankası balgat, Şeker Bank Yenişehir, Teb Meşrutiyet Cd. Şubelerinden 2008 nolu hesaplara ve Ziraat Bankası Ankara Merkez Şubesi 2008–5001 nolu hesaplardan masrafsız yatırabilir.
Her kurban bedeli 420 TL’dir.”

Bulut, açıklamalarından sonra herkesin kurban bayramını kutladı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş