Skip Navigation Links

Ahilik Haftasında Hatay Genç Saadetten Esnafa Siftah

Saadet Partisi Hatay İl Gençlik Kolları, esnafa ‘siftah parası’ dağıttı.

Ahilik Haftasında Hatay Genç Saadetten Esnafa Siftah

Gündem   A+a-

 Saadet Partisi Hatay Gençlik Kolları çokta alışık olmadığımızı bir uygulama gerçekleştirdi. İçinde para ve mektup bulunan zarflar gece saatlerinde dükkânların kapısına bırakıldı.
 
 
 
İl Gençlik Kolları Başkanlığı, ticaret yapan esnafın kapısının altından içinde mektup ve para bulunan zarflar bıraktı. Siftahın önemine değinilen mektupta;
 
“Geçmişten bugüne kardeşçe yaşadığımız bu güzel topraklardaki değerli esnafımız, her daim üreten ve emek veren kazanan ve kazandıran ekmekçi kardeşim. Barış ve kardeşlik şehri olan bu kentte dayanışmanın ve yardımlaşmanın en bariz örneklerinin görüldüğü Antakya Çarşısı'ndaki esnafın derdi ile dertlendik. Bu zor günlerde bile esnaf komşunun derdi ile dertlendin. Ahilik haftasını kutladığımız bu günlerde kardeşlik ve fedakârlık yapmanın kardeşini hatırlamanın bilincine eskiden olduğu gibi bu vesile ile yeniden varalım. Bazı zamanlarda ise Sultan Fatih Mehmet döneminde olduğu gibi kapınıza gelen müşteriye “Ben bugün siftah yaptım ama esnaf kardeşim yapmadı gidin ondan alışverişi yapın” diyebildiniz Bu inançla düşündük ki esnaf için siftah güne başlangıçtır. Siftahınız bereketli, kazancınız hayırlı olsun. Yaşanabilir Türkiye için elele hep birlikte” ifadelerine yer verildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet