Skip Navigation Links

Bazı Köylerin İçme Suyuna Kanalizasyon Karışıyor

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı çarpıcı açıklamalarda bulundu;

Bazı Köylerin İçme Suyuna Kanalizasyon Karışıyor

Gündem   A+a-

 MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı  çarpıcı açıklamalarda bulundu;
Bazı Köylerin İçme Suyuna Kanalizasyon Karışıyor
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı Beyzade Fm/Tv’de Serkan Uğraş’ın sorularını yanıtladı.
Ulaşım ve alt yapı konusunda büyükşehri başarılı buluyor musunuz? Sorusuna Kaşıkçı,
“Başarılı bulmadığımı her gün çektiğim videolarla vatandaşlarıma paylaşıyorum. Özellikle kırsal bölgedeki vatandaşlarımızın ulaşım ihtiyacıyla ilgili çok ciddi problemler var. Camuzkışlası, Kaletepe rezil durumda. Camuzkışlası Kırıkhan’ın en büyük köyü, Demirkonak yine öyle. Bu köylerde yol sorunu dışında büyük bir problem daha var. İçme suyu ve kanalizasyon bir birine karışıyor bu köylerde. Halk sağlığı açısından da büyük bir problem. Bunları bir an önce içme suyu şebekesinin değiştirilmesi lazım. Tepehan’ın bütün kanalizasyonu okulun yanından aşağıda olan köye akıyor. İlköğretim okulunda okuyan çocuklar okula giderken yanından Tepehan’ın kanalizasyonu akıyor. Bunları söylemeyelim mi? Neyi saklayacağız? Söyleyelim ki yapılsın. Yapsınlar sonra teşekkür edelim” dedi.
2 yıldır 450’e yakın köy gezdiğini hatırlatan Kaşıkçı,”Hangisinde problem yok ki, Gittiğimiz yerlerde en çok karşılaştığım sıkıntı yol sorunu. Bir köye gittiğimde tarım, sağlık, eğitimle ilgili sorunlar beklerken nereye gidersek bircini sırdaki problem yol ve su, bunu aşamadık daha. Bunlar temel sorunlar. Vatandaş sana sorduğunda beni ilgilendirmiyor diyemiyorsun. Vatandaşın gözünde milletin vekilisin, seni çözüm noktası görüyor, bende beni ilgilendirmiyor demiyorum öyle bir yapıya da sahip değilim. Devlet bunları belediyeler aracılığıyla yapması lazım. Hatay, Büyükşehir olduktan sonra Büyükşehir'in sorumluluk alanına girdi. HBB yapması mücadele etmesi lazım. Bizde bu konuda Allah var destek veriyoruz, vermeye de hazırız. En son yol sorunları için 100 milyon kredi olayı vardı o kredi olayında bizde devreye girdik. Artık bu işi öncelikli hale gelsin. Her ay hangi köyün yapılacağını da paylaşsın şeffaf olsun herkes süreci bilsin. Vatandaşın gündeminden bu yol problemini çıkarmak lazım diye düşünüyorum ama yapılması konusunda ümitlimsin derseniz çok değilim, bunu da bir parantez içerisinde belirteyim. Yaptığımız çağrılar karşılık bulmazsa TBMM’ye gittiğimde bunları konuşacağım 2021 yılında hala yolu konuşuyorsak hepimize yazıklar olsun” diye konuştu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet