Skip Navigation Links

Uğur Mumcu CHP İskenderun'da Anıldı

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, öldürülüşünün 18. yıl dönümünde İskenderun CHP binasında düzenlenen törenle anıldı.

Gündem   A+a-

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, öldürülüşünün 18. yıl dönümünde İskenderun CHP binasında düzenlenen törenle anıldı. Milletvekili aday adayları Elektrik Mühendisi Bülent Bozdoğan, Ali Oğuz ve CHP’nin önde gelen isimlerinden Yeminli Mali Müşavir Zafer Kutlu törene katılanlar arasında yer aldılar. CHP İskenderun ilçe başkanı İbrahim Çolakoğlu, 24 Ocak gününün belleklerimizden asla silinmemesi gereken bir gün olduğunu vurgulayarak, “24 Ocak günü belleklerimizden asla silinmemesi gereken bir gündür. “ben, Atatürkçüyüm. Ben, cumhuriyetçiyim. Ben, özgürlükçüyüm. Ben, insan hakları savunucusuyum. Ben, terörün karşısındayım. Ben; yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha değin, araştırarak yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun, parçalayın! Her parçamda benim gibiler beni aşacaklar doğacaktır!” diyen,

Türkiye üzerinde oynanan oyunları kaleme alan, Türkiye’nin yılmaz savunucusu; devrimci, hep emekten yana olan, hep araştıran ve sorgulayan, aydınlanma devrimi savaşçısı UĞUR MUMCU’nun demokrasi karşıtı güçler tarafından, karlı zemheri ayazında hain bir suikast sunucu yaşamına son verilen tarih, 24 Ocak 1993. bundan 18 yıl önce, UĞUR MUMCU; bilimin, hukukun, demokrasinin insanı doğruya güzele götüren aydınlanmanın yılmaz savunucusu, aydın bir gazeteci, özgür bir kalemdi. Uğur MUMCU öğrencilik yıllarında “bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmayacağını” kavramış etkin coşkulu çok okuyan ve sorgulayan bir gençti.

Aydınlanma yolunda ilerlerken, aydınlanma ışığının kitlelere ulaşmasının, her devirde engellenmek istendiğini, Cumhuriyetimize, demokrasimize, üniter yapımıza, bağımsızlığımıza, birlik ve beraberliğimize sahip çıkan.

Ülkemizin gerici, dinci ve bölücü güçlerle mücadelesinde her zaman en ön saflarda mücadele eden basın şehidi Uğur Mumcu’yu ölümünün 18. yılında rahmetle, hasretle, özlemle anıyoruz, yattığın yer yaşarken yaydığın aydınlanma ışığı gibi aydınlık olsun. Ruhun şad olsun.” Diyerek sözlerini bitirdi. 
 

 

Video Görüntüleri az sonra

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet