Skip Navigation Links

'Benzinsiz arabayla yarış kazanmamızı bekliyorlar'

İskenderun spor Teknik Direktörü Can Güven, oyuncularına sahip çıktı

Spor   A+a-

 
“Benzinsiz arabayla yarış kazanmamızı bekliyorlar”
 
Geçtiğimiz hafta sonu oynanan kendi sahasında Nazilli Belediye spora 1-5 gibi bir skorla mağlup olan İskenderun spor teknik direktörü Can Güven İGC Basın merkezinde yaptığı açıklamada futbolcularına sahip çıkarak “Benzinsiz arabayla yarış kazanmamızı bekliyorlar” diyerek İskenderun spora sahip çıkmayanlara sitemde bulundu.
 
İskenderun Spor teknik direktörü Can Güven yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Her maç olduğu gibi Nazilli Belediye Spor karşısında da maça galibiyet için çıktık. Modern futbolun güzelliklerini sergileyen, genç ve dinamik bir ekibiz. Bu sezon Keçiören maçı ile birlikte geçtiğimiz hafta oynadığımız maçta büyük bir kazayla karşı karşıya kaldık. Oyunun 35 dakikalık periyodunda maçın kırılma noktaları vardı. İlk 35 dakikalık süreçte hafta taktiksel çalışmalarımızı uygulayan ve bu dakikalarda da golü bulmuş bir İskenderunspor takımı vardı. 35. dakikadan sonra çok basit ve bireysel hatadan kaynaklanan bir hata sonucunda, hatalar zincirinin ard arda gelmesi ve akabinde penaltının oluşu moralimizi ister istemez bozdu. Devrenin sonunda da gelen gol sonucu soyunma odasına moralsiz girdik. Maçın ikinci yarısında da gelen goller oldu ve sahadan 5-1 lik skorla ayrıldık. Genç bir ekibiz, onur mücadelesi veriyoruz, ben oyuncularımı kutluyorum farklı kaybettiğimiz bir maç olmasına rağmen maçı kazanabilirdik. Bunun da üstesinden gelmesini bileceğiz. Ben oyuncularıma her zaman güveniyorum. Bütün olumsuzluklara rağmen play-off un en büyük adaylarından bir tanesiyiz.
Güven gazetecilerin ‘Sizden sürekli galibiyet, başarılar bekleniyor, peki size gerekli destek veriliyor mu?’ sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Elinizde çok büyük bütçeler olur, önünüze ciddi imkanlar gelir ve siz bir takım kurarsınız ve hesap sorulması gayet normaldir. İskenderunspor yönetiminin takımı başarılara taşımak için, İskenderunspor ismini yaşatabilmek için çok büyük çabaları oldu. Sezon başında, düşmemeye çalışan değil zirveye ortak olan bir takım olacağız dedik ve şu anda da bu doğrultuda gidiyoruz. Buna rağmen bazı insanlar bir bardak suda kıyamet koparmaya çalışıyorlar. Elimiz de saha yok, çalışacağımız tesis yok ciddi anlamda, oyuncularım yarın nerede çalışacaklarını bilmiyorlar, ekonomik anlamda şehrin çok büyük desteklerini alamıyoruz. Genç ve tecrübesiz bir ekiple yolumuza devam ediyoruz. Özverili bir şekilde çalışan ekibimiz var. Ama insanlar şampiyonluk bekliyor. Baktığımız zaman şartlarımıza, imkanlarımıza ve pozisyonlarımıza İskenderun spor ligin en az bütçeleriyle, en büyük bütçeye sahip takımları alt üst etmiş ve lig sıralamasında altında tutan bir ekiptir. O yüzden bunu söyleyen insanların art niyetli olduğuna inanıyorum. Hedef saptırmaya çalıştıklarına inanıyorum. Üzüntüyle karşılıyorum.
Bu takım 3 yıl öncesine kadar profesyonel liglerde ve amatör liglerde adı yoktu. Şuan bir İskenderun spor gerçeği var. Bunu ortaya çıkartan bir yönetimimiz var. Bu onur mücadelesini veren genç ve pırıl pırıl futbolcu kardeşlerim var.
Basına çok teşekkür ediyorum çünkü bizi haftalarca ayakta tuttular. Bize haftalarca moral verdiler.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet