Skip Navigation Links

Hataylı Tekvandocuların Başarısı

Gaziantep İslahiye'de Taekwando Spor Kulübü tarafından düzenlenen İslahiye Bölgeler Arası Kaymakamlık Tekvando Turnuvası başarı ile tamamlandı.

Spor   A+a-

Gaziantep İslahiye'de Taekwando Spor Kulübü tarafından düzenlenen İslahiye Bölgeler Arası Kaymakamlık Tekvando Turnuvası başarı ile tamamlandı.
Turnuvaya Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Mersin başta olmak üzere 15 şehirden toplam 600 sporcu katıldı.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapana Hatay Taekwondo İl Temsilciliği Basın Danışmanı M.Hüseyin ZORKUN, turnuvaya Hatay’dan da başarılı antrenör ve sporcuların katıldığına dikkat çekerek, “Turnuvaya Hatay’dan Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Erişik, Milli Antrenör Mehmet Erişik, Antrenör Mehmet Korhan ve Antrenör Mehmet Taştekin ile birlikte 3 kulüpten toplam 100 sporcu katıldı. Hatay’lı sporcularımız turnuvada fırtına gibi eserek büyük başarılara imza attılar. Şampiyonada Hatay’lı sporcularımız ilimizi en iyi şekilde temsil ettiler, madalya ve kupa alarak şehrimize döndüler” dedi.


Turnuva ile ilgili olarak bilgi veren Zorkun, “27 kilo ile 57 kilo arasında 140 sporcu minikler kategorisinde, 42 kilo ile 68 kilo arasında 160 sporcu yıldızlarda, 45 kilo ile 78 kilo arasında 100 sporcu şampiyonluk için mücadele etti. Turnuvada Gaziantep minikler, yıldızlar ve gençler kategorisinde birinci oldu. Miniklerde Adana ikinci, Hatay üçüncü oldu. Yıldızlarda Hatay ikinci, Mersin üçüncü oldu. Gençlerde Mersin ikinci, Adana üçüncü oldu. Turnuva sonrasında ödül töreni yapıldı ve 60 altın, 60 Gümüş ile 100 bronz madalya dağıtıldı. Ayrıca toplamda ilk 3'e giren şehirlere kupaları verildi” dedi.
Bu arada, Kaymakam Resul Kır, turnuvaya maddi, manevi destek veren iş adamlarına ve daire müdürlerine de plaket verdi.
Hatay’lı sporcuların fırtına gibi estiği ve Hatay’ı en iyi şekilde temsil ettiği turnuva ile ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Taekwondo Hatay İl Temsilcisi Hasan Erişik, “Dostluk adına çok güzel bir müsabaka oldu. Sporcularımız iki gün süren turnuvada hem şampiyonluk için mücadele ettiler, hem de tanışma ve kaynaşma imkanı buldular. Müsabakalar centilmenlik sınırları içinde gerçekleşti. Tüm illerden sporcuların başarılı müsabakalar yaptığı turnuvada Hatay ekibi olarak madalyalar ve kupa almanın sevincini yaşadık. Bu arada G.Antek Taekwondo İl Temsilcisi Veysel Döşüçukur ve Antrenör Muhammed Oğuzcan’a bu başarılı turnuvayı organize ettikleri için teşekkür ediyorum. Döşüçukur ve Oğuzcan turnuvaya katılan tüm antrenör ve sporcular ile yakından ilgilendiler ve bizleri çok güzel ağırladılar. Teşekkür ediyoruz” dedi.
Taekwondo Hatay İl Temsilcisi Hasan erişik ayrıca, Hatay’lı sporcuların bu turnuvaya katılmasına destek veren Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu’na teşekkür etti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet