Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Samandağ Yangınında Soru İşaretleri !!!

HAMOK’tan Samandağ Yangını Açıklaması!

Samandağ Yangınında Soru İşaretleri !!!

Gündem   A+a-

 HAMOK’tan Samandağ Yangını Açıklaması!
Samandağ Yangınında Soru İşaretleri !!!
 
Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK), Samandağ ilçesinde günlerdir devam eden ve yeni kontrol altına alınan yangının çıkış noktası ve yayıldığı bölge itibariyle kafalarda soru işaretlerine neden olduğunu belirten bir basın açıklaması yayınladı.
 
Hatay Dişhekimleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, Hatay Eczacılar Odası, Hatay Harita Ve Kadastro Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi, Jeofizik Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, Makine Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, Mimarlar Odası Hatay Şubesi, Peyzaj Mimarları Odası, Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’ndan oluşan Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu HAMOK’un açıklaması şöyle :
 
Samandağ ilçemizde Cumartesi sabah başlayan ve içimizi dağlayan, bütün müdahalelere karşı söndürülemeyen yangın felaketini büyük bir üzüntüyle yakından izlemekteyiz. Hatay bitki çeşitliliği, rüzgar enerji santralleri, yapılması duyurulan termik santral projesi , maden zenginliği, küresel ısınma ve koronavirüs sebebiyle doğayla içiçe yaşamak isteyen insanlara yaşam alanı oluşturulmak adına da işaret edilebilecek noktalar yanıyor. Bu kadar verimli ve karakteristik sahaların yanıyor olmasının tesadüf olduğuna inanmak imkansız. Yangın, Samandağ ilçemizden Defne, Antakya ve Arsuz ilçelerine yayılmış durumdadır. Hatay’ın ciğerleri yanıyor. Bölgenin en büyük ormanları yanıyor, bu olay bizim için yüzyılın felaketi, ülkemiz için bir doğa faciasıdır. Sahada 4 gündür aralıksız çalışan binlerce personel canlarını hiçe sayarak çalışmalarına rağmen yangın hala söndürülebilmiş değildir. Tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır.
İlgili kurumlarda ivedilikle yangın çıkış sebebinin araştırılarak kast durumu var ise, sorumluların tespit edilerek en ağır bir şekilde cezalandırılmalarını talep ediyoruz.
Ancak, yangından önce Tarım ve Orman Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatları, 6831 sayılı Orman Kanununun bu kuruma yüklemiş olduğu görev gereği, yangınları söndürmek maksadıyla yeterli emniyet yolları, yangın kuleleri ve kulübeleri yapmaları gerekmektedir. Bu tip önlemler yangının çok kısa bir süre içerisinde söndürülebilmesi için çok önemlidir. Ancak bu tedbirlerin yetersizliği nedeniyle yangının hızlı söndürülmemesi ve yayılmasına sebep olmuştur. Yanan yerlerin betona dönüştürülmesine, rant amaçlı imara ve maden faaliyetlerine açılmasına asla izin verilmemelidir. En kısa zaman içerisinde tüm Hatay halkı , kurumları ile belediyeleri el ele vererek hızlı bir şekilde ağaçlandırılması için gerekli çalışmaların başlatılması gerekmektedir. Biz HAMOK olarak bu çalışmaların yanında yer almaya hazırız. Aynı zamanda konunun takipçisi de olacağız. Bu Yangın afetinin en kısa zamanda bitmesini diliyor,Tüm ilimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
 
Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu
 
HATAY DİŞHEKİMLERİ ODASI
ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI HATAY İL TEMSİLCİLİĞİ
HATAY ECZACILAR ODASI
HATAY HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI
İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI HATAY ŞUBESİ
JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI
JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI HATAY İL TEMSİLCİLİĞİ
MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI HATAY İL TEMSİLCİLİĞİ
MİMARLAR ODASI HATAY ŞUBESİ
PEYZAJ MİMARLARI ODASI
HATAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI
ŞEHİR PLANCILARI ODASI
 
HATAY TABİP ODASI
 
HATAY VETERİNER HEKİMLERİ ODASI
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş