Skip Navigation Links

'Doktora darp' olayına tepki!

İskenderun Devlet Hastanesi'nde daha önce de yaşanan 'Doktora darp' olayı tekrarlandı.

Gündem   A+a-

 
‘Doktora darp’ olayına tepki!
İskenderun Devlet Hastanesi’nde daha önce de yaşanan ‘Doktora darp’ olayı tekrarlandı.
İskenderun Devlet Hastanesi Acil servisinde görevli Dr. Faruk Hilmi Turgut bir hastanın yakını tarafından darp edildi. Yaşanan darp olayının ardından Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İskenderun Temsilciliği, hastane çalışanları ve Hatay Tabip Odası adına Riyat Kırmızıoğlu, acil servis önünde alkışlarla protesto etti.
Acil servis önünde protesto açıklaması
Konu ile ilgili, Hatay Tabip Odası adına açıklama yapan Dr. Riyat Kırmızıoğlu yaşanan bu olayların sürekli hale geldiğini belirterek, “Bu olayların asıl sorumlusu, yıllardır uygulanan yanlış sağlık politikaları ve bunları ısrarla uygulamaya çalışanlardır” dedi. Dr. Kırmızıoğlu açıklamasında: “Artık neredeyse günlük hayatımızın normal bir olayı haline getirilen şiddet bir kez daha çirkin yüzünü dün akşam hastanemizin acil servisinde göstermiştir. Hekim arkadaşımız Dr. Faruk Hilmi Turgut hiç hak etmediği halde çözümü şiddette bulacağını sanan bir kişi tarafından darp edilmiştir. Sürekli hale gelen, sağlık çalışanlarına karşı şiddetin sorumlusu ne biz, ne sağlık çalışanları ne de halkımızdır. Asıl sorumlu yıllardır uygulanan yanlış sağlık politikaları ve bunları ısrarla uygulamaya çalışanlardır.
Halkımıza şirin gözükmek adına sağlık emekçilerini adres gösteren anlayışın artık önlem alma zamanı geldiğini anlaması gerekmektedir.
Sağlık Bakanlığı’nı göreve davet ediyor, bu olayda ve bundan sonra olabilecek tüm olaylarda arkadaşlarımızın yanında olacağımızın ve hakkımızı aramak adına müzakere ve mücadelemizin devam edeceğini bilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

SES 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet