Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Teknoloji ve Sağlık Aynı Kampüste

“DÖRTYOL SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AÇILDI”

Teknoloji ve Sağlık Aynı Kampüste

Gündem   A+a-

Ülkemizin ve tüm dünyanın Covid-19 sebebiyle geçirdiği bu zor günlerde sağlık hizmeti alabilmenin ve sağlık çalışanlarının ne denli önemli olduğu bir kez daha anlaşılırken, Türkiye’nin 11 Teknik üniversitesinden biri olan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) sağlık sektöründe de varım diyor. Akdeniz’in incisi İskenderun’a komşu Dörtyol ilçesinde, Dörtyol Meslek Yüksekokulunun ardından Dörtyol Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bu yıl açılırken, teknoloji ve sağlık sektörü de aynı kampüste bir araya gelmiş oldu. Bu kapsamda İSTE Dörtyol Sağlık Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programına bu yıl 40 öğrenci alınacak.
GENİŞ İŞ OLANAKLARI SUNULUYOR
Mezun olan öğrenciler Tıbbi Sekreter unvanıyla özel ve kamuya ait hastanelerin yanı sıra sağlık müdürlükleri, toplum sağlığı merkezleri, ağız ve diş sağlığı merkezleri, aile hekimlikleri, eczaneler, dispanserler, özel muayenehaneler, radyoloji merkezleri, laboratuvarlar, ecza depoları, medikal malzeme şirketleri, yazılım şirketleri gibi sağlık kurumlarında iş imkânı bulabiliyorlar. Mezunlar, KPSS'ye girerek kamu sağlık kurumlarına atanabilmelerinin yanında Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile İşletme, İşletme Yönetimi ve Sağlık Yönetimi lisans programlarına da geçiş yapılabiliyorlar.
UZMAN ARA ELAMANLAR YETİŞTİRİLECEK
Dörtyol Sağlık Meslek Yüksekokulu olarak amaçlarının; “Sağlık alanında disiplinler arası işbirliği ve ekip çalışması yapabilen, toplum sağlığını önemseyen, etik ilkelere ve insani değerlere saygılı, yeterli mesleki bilgi ve beceriye sahip nitelikli sağlık çalışanı yetiştirmek” olduğunu belirten Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ceyhun Bereketoğlu; “Sağlık ve teknolojideki gelişmeler doğrultusunda kaliteli eğitim öğretim veren, öğrenciler tarafından alanında ilk tercih edilen, mezunları sektörde aranan, saygın ve öncü bir eğitim kurumu olmayı” hedeflediklerini söyledi.
PROF. DR MEHMET LÜTFİ YOLA: “NİTELİKLİ BİR EĞİTİM VERİLECEK”
“Önümüzdeki süreçte Dörtyol Sağlık Meslek Yüksekokulu bünyesinde Biyomedikal Cihaz Teknolojileri ve Ortopedik Protez ve Ortez Programlarının da açılması için bir çalışma yaptıklarını” ifade eden Dörtyol Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola ise; “Bu yıl 40 öğrenciyle eğitime başlayacakları Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programının; sağlık hizmetlerine ve tıbbi terminolojiye hakim, hastanın kuruma gelişinden taburcu olmasına kadar geçen süreçteki tüm tıbbi, idari ve istatistiki dokümanları kayıt altına alan, dosyalayan ve arşivleyen, hasta, hasta yakınları ve sağlık çalışanları ile etkin iletişim kurabilen, haberleşme ve yazışmaları yürüten, nitelikli Tıbbi Sekreterler yetiştireceğini” belirtti.
Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola; sözlerini şöyle tamamladı: “Programımızı tercih eden öğrencilerimiz, anatomi, tıbbi terminoloji, halk sağlığı, sağlık hukuku, yönetim ve organizasyon, sağlık kurumları yönetimi, sağlık iletişimi, sağlık kurumlarında bilgi sistemleri, on parmak yazım teknikleri vb. dersleri alarak sağlık kurumlarının tıbbi ve idari tüm birimlerinde çalışabilecek donanıma sahip şekilde mezun olacaklardır. 2 yıllık programı başarıyla bitiren mezunlarımıza, Ön Lisans diploması ve Tıbbi Sekreter unvanı verilecektir” dedi.
DÖRTYOL İLÇEMİZE VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan ve sağlık sektöründe insan gücü ihtiyacına olan talebin arttığı bu dönemde Dörtyol Sağlık Meslek Yüksekokulu’nun açılmasının önemli olduğunu belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli: “Dörtyol Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun açılma aşamasında gayret gösteren Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola ve diğer tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programımızın Dörtyol ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş