Skip Navigation Links

Ersin Faikzade’nin Acı Günü

BM Barış Elçisi Türkiye’nin elmas çocuğu Ersin Faikzade'nin Manevi Babası, PROF. MALIK HUSSEYIN MUBASHIR KALP KRIZINDEN VEFAT ETTI .

Ersin Faikzade’nin Acı Günü

Gündem   A+a-

 Birleşmiş Milletler Barış Elçisi Türkiye’nin elmas çocuğu Ersin Faikzade’nin manevi babası Prof. Dr. Malik Hüsseyin Mubashır kalp krizinden vefat etti.
Dost ve Kardeş ülke Pakistan En Büyük adamını kaybetti, en büyük ilim adami ve profesörüydü. Cumhurbaşkanlarının danışmanı, ünlü Psikolog , Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü, Pakistan devletince verilen en büyük madalya olan İmtiaz-i Hilal’in sahibi, Büyük islam alimi, Sufi, Mubashar Hastanelerinin kurucusu. Kurduğu hastanelerde fakir aileleri ücretsiz tedavi eden Pakistan'ın babası ünvanına sahip büyük bir gönül insanıydı. Her yıl Çok sevdiği Türkiye'ye gelir, özellikle Konya'yı Mevlana türbesini ziyaret ederdi.
Tüm MÜSLÜMAN Dünyası Büyük bir Sufiyi, din ve ilim adamını kaybetti .

MEVLANA VE TÜRKİYE, ATATÜRK AŞIĞIYDI

6 yil önce Pakistan Devlet televizyonuna konuk olan Türkiye’nin Elmas Çocuğu Ersin Faikzade'den çok etkilenen Prof. Malik Hüseyin onu manevi evlatlığa almıştı. Hayat tarzı ve insanlara yardıma adadığı hayatı ile büyük ilim adamını etkileyen Faikzade, Yıllardır Pakistan 'da bu güzel ailenin bir ferdi olarak gidip yaşıyordu. Dünya çapında manevi oğlum diye tanıttığı Faikzade'nin saygın bir kimliğe sahip olmasında büyük emeği geçenlerdendir. New York üniversitesi Sufi bölüm başkanlığını da bir dönem yapmıştır.
Ersin Faikzade büyük bir üzüntü içerisinde çünkü hayat yolculuğundaki çok buyuk bir degeri kaybetti. Ersin Faikzade'nin manevi dünyasina kattiklari ise tartisilmaz. 6 yildir hic ayrilmayan Baba oğul ilişkileri Pakistan'da Ersin'in geniş kitlelerce taninmasini sağladi. Prof.Mubashir , Ersin için o sadece Türklerin degil Pakistan'inda Elmas cocugudur diye televizyonlarda beyanat vermisti.
Dunyanin pek cok yerine dagilmis binlerce sufi profosor yetistiren Malik Huseyin Mubasir icin devlet toreni yapilacak Lahore sehrinde. Kurdugu 3 saglik universitende anma torenleri ve yillardir kendi isminde verilen onur madalyasi ödülleri her yil vermeye devam edilecek.
 
Yasami bir kitapta ölümsüzlesen efsane Profosorin kitabi dunya capinda satis rekorlari kirmisti. Tüm Musluman alemi yas tutarken din adamlari cenazede hazir bulunacaklar.
 
13 Ekim 1999'da Ingiltere Kraliçe'sinin Yıldönümü Ödüllerinde (Birleşik Krallık) Manchester Üniversitesi Konseyi Onur Arkadaşı aldı.
 
Sitara-i Imtiaz
 
14 Ağustos 1986'da tıp alanındaki üstün araştırma çalışmaları ve başarılarından dolayı Sitara-i-Imtiaz ile ödüllendirildi.
 
Hilal-e-Imtiaz
Hilal-e-Imtiaz 14 Ağustos 2002 tarihinde duyurulmuştur.
 
Yarbay (Onursal)
 
23 Mart 1987'de Pakistan Silahlı Kuvvetleri'nde Ruh Sağlığı alanındaki değerli hizmetlerin takdiri olarak Fahri Yarbay olarak verildi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet