Skip Navigation Links

Tartıya 2 Kere Bakın Ambalaj Ağırlığı Hilesi!!!

Belki de Eksik Tartılıyordur…

Tartıya 2 Kere Bakın Ambalaj Ağırlığı Hilesi!!!

Gündem   A+a-

 Hepimizin vazgeçemediği enfes tatlılar, kurabiyeler ve daha bir çok ürün, gösterişli ambalajlarda satılır.
Özellikle baklava alırken çoğumuzun dikkat etmediği ise kutunun (ambalajın) ağırlığıdır. İşyerinde baklava ya da kurabiye türü bişey aldığımızda gözümüz terazide alacağımız kilogram ağırlığı göstermesini bekleriz. Halbuki kutunun ağırlığı 150 gram civarında olduğundan 850 gram aldığımızın farkında olmayız.
Kamuoyunu bu konuda bilinçlendiren kampanyayı geçtiğimiz günlerde Facebook.com/iskenderunilcesi sayfa editörleri yaptı.
Bir baklavacıdan 2 kilogram baklava alan Facebook.com/iskenderunilcesi sayfa editörleri, ambalaj kutusunun ağırlık ölçüsü (darası)’nın alınmadığını farketti.
Yaklaşık ağırlığı 150 gramı bulan kutunun hesabını yapan Facebook.com/iskenderunilcesi sayfa editörleri, 2 kilogram yerine 1700 gram aldıklarını kayda aldılar.
Facebook.com/iskenderunilcesi sayfa editörleri, bugüne kadar halkı doğru bilinçlendirmeyi ilke edindiklerini ve bu konuda herkes bilinçlenene kadar kampanyayı sürdüreceklerini ifade ettiler.
Facebook.com/iskenderunilcesi sayfa editörlerinden bir yetkili, günde en az 100 kilogram baklava sattığı varsayılan bir işletmenin, terazi ve ambalaj hilesiyle 15 kilogram gibi büyük bir vurgun yaptıklarını ifade etti.
Bir çok pastane ve baklavacıda bu durumu test ettiklerini belirten editör, tüm esnafları aynı kefeye koymadıklarını ve bir çok esnafın dürüst çalıştığını, sadece birkaç tanesinin böyle bir hileye başvurduğunu, amaçlarının sadece halkı bilinçlendirmek, halkın parasını korumak olduğunu söyledi.
Diğer bir sayfa editörü ise “Daha önce konu hakkında Gaziantep Valiliği gerekli araştırmaları yapıp bu hileyi yapan firmalara ceza kesmiş ve Bu hileli satışlara son vermiştir. Konu hakkında Hatay Valiliği’ne çağrı yapıyoruz.” Diyerek gerekli denetimlerin yapılmasını istedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet