Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yaz Aylarında da Kurallara Uyalım!

Dr. Çiğdem Zuhur, özellikle yaz sıcaklarında koronavirüs enfeksiyonundan korunmak için önemli tavsiyelerde bulundu.

Yaz Aylarında da Kurallara Uyalım!

Sağlık   A+a-

 İskenderun Gelişim Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Zuhur, özellikle yaz sıcaklarında koronavirüs enfeksiyonundan korunmak için önemli tavsiyelerde bulundu.
Normalleşme sürecinde de kurallara uyulması gerektiğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Zuhur, “Koronavirüs enfeksiyonu ile mücadele kapsamında, maske kullanmaya ve sosyal mesafeyi korumaya devam etmemiz gerekiyor. Aksi halde, normalleşme sürecinde de vaka artışı yaşanmaya devam edecektir. Yaz aylarında da maske kullanmaya devam edilmelidir” dedi.

“Yazın belirtilerde değişkenlik görülüyor”

Koronavirüs enfeksiyonunda yazla birlikte farklı belirtilerin ortaya çıktığını ifade eden Uzm. Dr. Çiğdem Zuhur, “Covid-19 enfeksiyonunun en sık görülen belirtileri; öksürük, ateş ve nefes darlığıdır. Yaz aylarında ise bu belirtilere ek olarak; ishal, bulantı ve kusma görülebilmektedir. Yaz aylarında virüs salgınında azalma görülmemektedir. Bu nedenle; mümkün olduğunca dışarı çıkılmamalı, sosyal mesafe kurallarına uyulmalı, maske kullanımına devam edilmeli ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerekir” açıklamasında bulundu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar