Skip Navigation Links

Tarihi Bina Kurtarıldı Kütüphane Oldu

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bulunan koruma altındaki tarihi bina restore edilerek kütüphane haline getirildi..

Tarihi Bina Kurtarıldı Kütüphane Oldu

Kırıkhan   A+a-

 Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bulunan koruma altındaki tarihi bina restore edilerek kütüphane haline getirildi.. Türkiye’ye örnek olacak bu çalışma şehirde sevinçle karşılandı..
 
Fransızlar'ın işgal doneminde hükümet binası olarak yaptığı Hatay- Kırıkhan ilçesindeki bina artık kütüphane olarak hizmet verecek..
 
Bir süredir metruk halde duran binanın Il Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Milli Eğitim müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Kültür ve Turizm Bakanlığına devri yapıldı.
 
Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünün etkin çalışmaları sonucunda tarihi yapı kütüphaneye dönüştürüldü..
 
AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman binayı incelerken yaptığı açıklamada , "1933 yılından bu yana yönetim binası olarak kullanılan bu bina artık kütüphane olarak şehrimize hizmet edecek..
 

ŞEHRİN EN GÜZEL BİNASI KÜTÜPHANE OLDU

Şehrimizin en güzel binalarından biri olan bu tarihi yapı geçmişten günümüze Kaymakamlık ve okul binası olarak hizmet verdi. Yıllar içinde çeşitli amaçlarla kullanıldı ancak çok eskimiş ve yıpranmıştı. ilçe kütüphanemizin de yeterli olmaması üzerine, binanın kütüphane olarak yenilenmesine karar verdik" dedi.
 
Bu amaçla Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 178 bin 176 lira kaynak ayırarak binanın kütüphane haline getirildiğini kaydeden Milletvekili Yayman, "Fransızların işgal döneminde inşâ edilen bu bina Hatay'ın anavatana katılmasının ardından yıkılmamıştır. Bu tarihi bina bize hem geçmişte yaşadığımız işgal acılarını unutturmayacak hem de gençlerimiz bu binada kendilerine yepyeni bir gelecek kuracaktır. Binanın kütüphane olarak şehrimize yeniden kazandırılması çok anlamlı bir adımdır” ifadelerini kullandı.
 

YAŞAYAN KÜTÜPHANE OLACAK

Geçmişte Kültür ve Turizm Bakan yardımcılığı görevinde de bulunan Milletvekili Yayman; Bu tarihi yapı bize şehrimizin yaşadıklarını hatırlatan bir hafıza müze-kütüphanesi olarak dünü hatırlatacaktır. Aynı zamanda buranın 24 saat açık yaşayan bir bilim ve kültür yuvası olacağı degerlendirmesinde bulundu..
 
Binanın onarımının ve tadilatının 8 ay gibi kısa bir zamanda gerçekleştiğini söyleyen Hatay Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör yaptığı açıklamada, Kırıkhan halkının sevinçle karşıladığı kütüphanede, öğrencilerin kullanacağı bilgisayarlar bulunduğunu da hatırlattı. Işıkgör; kütüphaneye gelen öğrencilere wi-fi şifresi verildigini öğrencilerin kendi telefonundan veya bilgisayarından ücretsiz bir şekilde her odadan internete bağlanabildigini anlattı.
 

KUTUPHANEDE 28 BINDEN FAZLA ESER VAR

 
Kütüphanede 21 bin 502 yetişkin kitabı ile 7 bin 380 çocuk kitabı olduğunu belirten Yayman, kendi kütüphanesinde bulunan çok sayıda eseri ve ansiklopedi tarihinde bir klasik kabul edilen 24 ciltlik Büyük Larousse Ansiklopedi ve Sözlük setini de kütüphaneye armağan edeceğini ifade etti.
 
Bu nadide eserin şehrimize kazandırılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ile Hatay Il Kültür Turizm Müdürü ve Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine emekleri için teşekkür eden Yayman, Hatay'da kütüphanesiz hiçbir ilçe kalmayacağını belirtti..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet