Skip Navigation Links

Deniz Kıyıları Halkın Ortak Kullanım Alanıdır!

Ya Bir Yol Bul Ya Bir Yol Aç Ya da Yoldan Çekil !!!Engelleyemezsiniz!!!

Deniz Kıyıları Halkın Ortak Kullanım Alanıdır!

Gündem   A+a-

 Ya Bir Yol Bul
Ya Bir Yol Aç
Ya da Yoldan Çekil !!!
Engelleyemezsiniz!!!
 
Hatay’ın Arsuz ilçesinde yıllardır yaşanan denize kıyısı olan sitelerin kapılarını kapatması sorunu bir çok şikayete konu olurken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’e yapılan şikayetlere gelen resmi yanıt halkın haklı olduğu, kıyıların halkın ortak kullanım alanı olduğu gibi kimsenin engelleyemeyeceği kararını bir kez daha gösterdi.
CİMER, Arsuz Kaymakamlığı ve Arsuz Belediyesi’ne yapılan Akçalı Mahallesi sınırlarındaki Gökkuşağı Tatil sitesinin kapılarını vatandaşa kapatma konusundaki ısrarı ise bölge halkını isyan ettirdi.
Bölge halkı, önümüzdeki günlerde Arsuz yolundan başlamak üzere araçlarıyla Gökkuşağı Sitesi önünde sona erecek bir protesto eylemi yapmaya hazırlanıyor.
Edinilen bilgiye göre; Bölge halkını temsilen birkaç kişi Arsuz Kaymakamlığı’ndan izin almak için başvuru yaptıktan sonra, geniş katılımlı eylem yapacak.
Bölge milletvekillerinden biri olduğu öğrenilen kişinin ise, sitenin koyduğu yasağı desteklediği ve bölge halkıyla aynı denizde yüzmeyi, aynı kumsalda güneşlenmeyi kabul etmediği ve bu sözleri de bir çok kez vatandaşların huzurunda ifade ettiği iddia edildi.
Yine aynı milletvekili ve tanınmış siyasetçilerin, önümüzdeki günlerde düzenlenmesi planlanan protesto eyleminde ne yapacakları merak konusu oldu.
8. Gün Haber Web Tv, kıyıları işgal etmiş tüm sitelerin bölge halkına koyduğu yasakları ve engellemeleri kaldırana kadar konunun takipçisi olacak.
8. Gün Haber Web Tv olarak, sitede ikamet ettiğini öğrendiğimiz halkçı vekile diyoruz ki; Ya Bir Yol Bul Ya Bir Yol Aç Ya da Yoldan Çekil !!!
 
Aileleriyle denize girebilmek için Gökkuşağı sitesi içinden geçmesi gereken vatandaşlar, kamuya terk edilmiş ve yol olarak açılması gerektiği halde Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından bir türlü açılmayan 12 metrenin üzerinde genişliği olan yol nedeniyle mağduriyet büyüyor.
Halkın denize ulaşabilmesi için açılması gereken yol güzergahında kaçak yapı olduğu yapılan yazışmalarda ve şikayetlere verilen cevaplarda da açıkça ifade edilmesine rağmen, HBB Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın yolu açmak için hiçbir çalışma başlatmaması, Gökkuşağı Tatil Sitesi sakinleriyle bölge halkını karşı karşıya getirmeye yetiyor.
Biri milletvekili olmak üzere bölgenin önemli siyasetçileri ve işinsanlarının ikamet ettiği öğrenilen Gökkuşağı Tatil Sitesi’nin, bölge halkına kapılarını kapatması ve denize girişlere yasak koyması, kanunların hiçe sayılması, Kültür ve Turizm Bakanlığı kararının yok hükmünde görülmesi sıkıntıyı büyütmeye yetiyor.
Gökkuşağı Tatil Sitesi’nin, bölge halkının denize girişini engelleme ısrarına rağmen, kurum ve kuruluşlar nezdinde yapılan şikayetlere verilen cevapların ‘Yok’ hükmünde kabul edilmesi nedeniyle önümüzdeki günlerde site önünde protesto eyleminin yapılmasını gündeme getirdi.
Konunun sosyal medyada yer aldığı Pazar günü ise konuyla ilgili vatandaşların tepkileri, bölge halkının haklı mücadelesine önemli bir destek ve önemli bir kamuoyu oluşturulması anlamına geliyor.
İşte Cimer’den gelen yanıt:
Cevap:
İlgili CİMER müracaatında, Yıldız sitesi sakini Mert ÇAPO tarafından, Yıldız sitesinde oturdukları, denize girebilmek için mevcut yolun Gökkuşağı Sitesi içerisinden geçen yolu kullandıkları, ancak bu yoldan sadece yaya olarak geçebildikleri ve araç ile geçemedikleri, yolun eğimli ve denize uzak olması sebebiyle yaya olarak ulaşımın sağlanamadığı, bu nedenle mağdur durumda oldukları ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep etmişlerdir.
Bahse konu her iki sitede, Bakanlar Kurulu tarafından ilan edilen, İskenderun Kıyı Bandı Turizm Merkezi Akçalı Kesimi Turizm Merkezi içerisinde yer almaktadır. Bu alanda her ölçekte imar planı yapma ve onarma yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na aittir. Mülga Akçalı Belediyesi tarafından ön izin alınarak, imar planı çalışmaları 2012 yılında başlanmıştır. İmar planı çalışmaları Arsuz İlçe Belediyesi tüzel kişiliğe kavuştuktan sonra devam etmekte olup, 2016 yılı aralık ayında imar planı askıya çıkarılmış ve askı süresi içerinde yapılan itirazlar sonuçlanmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’ne gönderilmiştir.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından itirazlar değerlendirilmiş, imar planları son şekli ile 15.04.2019 ile 14.05.2019 tarihleri arasında 30 gün ile askıya çıkartılmış ve askı süresi içerinde 23 adet itiraz yapılmış, yapılan itirazlar değerlendirilmek üzere, Bakanlığa gönderilmiştir. İtirazların kesinleşmesinden sonra, ilgili imar planı notları gereğince imar planına uygun şekilde 3194 sayılı İmar Kanununun 18. Madde uygulaması yapılacaktır. Gökkuşağı Sitesi, Akçalı Mahallesi 1396 ada 98 parsel(eski 488) numaralı tek parselde yer almakta olup bahse, imar planında görülen yolla ve diğer kamuya terk edilmesi gerekli alanların terki yapılmamış ve gerçek kişi mülkiyetindedir. Yıldız Sitesi sakinleri tarafından, denize ulaşımı sağlanma istenen yol, Akçalı 1396 ada 98 numaralı parsel içinden geçmekte olup, kamuya terkli bir yol değildir.
Ancak, Yıldız Sitesi sakinlerinin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla, Bakanlıkça hazırlanan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planında Yıldız Sitesi önünden geçen ve denize ulaşımı sağlayan, mülkiyeti hazineye ait 1396 ada 13 (eski 516) ve 1396 ada 4 (eski 515) parsellerden geçen 15 metrelik ve devamında 12 metrelik yolların ivedilikle açılması için, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığına 10.06.2019 tarih ve 754-1990 sayılı yazımızla talepte bulunulmuştur. (Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.11.2014 tarih ve 187 numaralı kararı ile Arsuz ilçesinde 12 m ve daha büyük yolların yetkisi Hatay Büyükşehir Belediyesinde olduğundan.)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet